TÉMA

Fakultní nemocice Brno

Urgentní příjmy a pohotovosti zatěžují banality, zdravotníci navrhují vyšší poplatky, Válek má jiný plán

Podle lékařů lidé často řeší na urgentních příjmech i problémy, jako je rýma nebo zvýšená teplota. Personál je kvůli tomu mnohdy přetížený a čekací doby delší. Podle některých zdravotníků by pomohly vyšší poplatky. Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) o takovém řešení neuvažuje, chce ale zavést pohotovosti ve všech nemocnicích s urgentním příjmem. Jenže už nyní je problém pohotovosti mnohdy obsadit.
19. 2. 2024|

Lékaři varují před nebezpečnými magnetickými kuličkami. Kvůli této hračce museli už operovat čtyři děti

Lékaři z brněnské dětské nemocnice upozorňují na velmi nebezpečnou hračku. Magnetické kuličky. Jejich spolknutí už přitom řešili v desítkách případů, letos kvůli nim museli čtyři děti dokonce operovat. Magnety v zažívacím ústrojí totiž můžou znamenat vážné zdravotní komplikace. Hračkou se teď zabývá i Česká obchodní inspekce.
15. 11. 2021|

Po pondělním útoku v Tišnově jsou dva lidé v těžkém stavu. Policie obvinila podezřelého z pokusu o vraždu

Muž a žena jsou po pondělním útoku v Tišnově v Brně v nemocnici na ARO v těžkém stavu. Další žena je už mimo ohrožení života. Zadržený útočník zranil šest lidí, mezi kterými byly i dvě děti. Podle policie byl příbuzný členů rodiny. Policisté jej obvinili z pokusu o vraždu, hrozí mu až výjimečný trest.
12. 10. 2021Aktualizováno12. 10. 2021, 14:12|

Brněnští lékaři použili u dětí s poruchou cév lék pro ženy s rakovinou prsu, výsledky se zdají být úspěšné

Lékaři z Dětské nemocnice v Brně použili u osmi dětí s vrozenou poruchou buněk cévního systému léky, které jinak slouží dospělým pacientkám s rakovinou prsu. Po několika měsících se výsledky jeví jako velmi úspěšné, řekl Jaroslav Štěrba, ředitel Fakultní nemocnice Brno, pod kterou instituce spadá. Pojišťovny zatím hradí léčbu po dohodě s nemocnicí, která usiluje o rozšíření na další pacienty.
7. 6. 2021|