TÉMA

Květa Matušovská

Lídři z Pardubického kraje mluvili v předvolební debatě o dotacích z Evropské unie

Lídři politických stran, hnutí a uskupení v Pardubickém kraji hovořili v další předvolební debatě České televize o dotacích z Evropské unie. Většina z nich se shodla na tom, že by se čerpání evropských peněz mělo zefektivnit. Někteří také hovoří o zbytečné složitosti a byrokracii při žádostech o peníze. Politici debatovali i o rozvoji cestovního ruchu v Pardubickém kraji i v celé republice. Hosty byli Jaroslav Bašta (SPD), Mikuláš Ferjenčík (PirátiSTAN), David Kasal (ANO), Květa Matušovská (KSČM), Pavel Svoboda (SPOLU), Alena Šírová (ČSSD) a Zdeňka Víchová (PŘÍSAHA). Debatu moderoval Jakub Železný.
17. 9. 2021|

Lídři z Pardubického kraje debatovali o šíření dezinformací. Přispěla k nim epidemie, shodli se

Volební lídři z Pardubického kraje v předvolební debatě hovořili o šíření dezinformací a jak tomu zabránit. Shodli se většinou na tom, že k jejich významnému nárůstu ve společnosti přispěla epidemie covidu. Hosty byli Jaroslav Bašta (SPD), Mikuláš Ferjenčík (PirátiSTAN), David Kasal (ANO), Květa Matušovská (KSČM), Pavel Svoboda (SPOLU), Alena Šírová (ČSSD) a Zdeňka Víchová (PŘÍSAHA). Debatu moderoval Jakub Železný.
16. 9. 2021|

Lídři z Pardubického kraje nabídli recepty proti korupci, shodu na nich však nenašli

Ochrana oznamovatelů korupce a také vznik speciálních soudních senátů zaměřených na korupční kauzy jsou návrhy, které chtějí kandidáti na poslance v novém volebním období prosadit. Návrhy, kterými chtějí omezit korupci, přednesli lídři stranických kandidátek z Pardubického kraje v předvolební debatě České televize. Hosty byli Jaroslav Bašta (SPD), Mikuláš Ferjenčík (PirátiSTAN), David Kasal (ANO), Květa Matušovská (KSČM), Pavel Svoboda (SPOLU), Alena Šírová (ČSSD) a Zdeňka Víchová (PŘÍSAHA). Debatu moderoval Jakub Železný.
16. 9. 2021Aktualizováno16. 9. 2021, 22:06|

KSČM zahájila předvolební kampaň. Za minulost se nestydíme, říká Filip

KSČM zahájila kampaň před podzimními volbami do Poslanecké sněmovny. Za svůj slogan si strana zvolila „Šance na nový začátek“. Podle jejího předsedy se nestydí za svoji minulost ani za toleranci vlády. Jako svoji devizu komunisté vnímají nezatíženost kauzami nebo vysoké zastoupení žen lídryň na své kandidátce.
4. 6. 2021Aktualizováno4. 6. 2021, 15:52|