TÉMA

Wellness

V Brně začala stavba nového plaveckého bazénu. Kromě sportovců má nalákat i rodiny

V Brně začala stavba nového bazénu, který se stane součástí Městského plaveckého bazénu Lužánky. Za 250 milionů korun vznikne osm drah dlouhých 25 metrů a také menší a mělčí bazén pro předškolní děti a výuku plavání dětí tohoto věku. Hotový má být v létě roku 2023 a stavba si vyžádá přerušení provozu současného padesátimetrového bazénu na osm až devět měsíců.
30. 9. 2021|

Bazén v karlovarském Thermalu se po sedmi letech otevřel veřejnosti

Karlovarský hotel Thermal, který je ve vlastnictví státu, v neděli po rekonstrukci otevřel znovu svůj venkovní bazén. Jde o první část bazénového a saunového centra, které má být celé hotovo letos na podzim. I když jsou na stavbě ještě nedodělky, bazén už mohou využívat první návštěvníci. Uzavřený byl sedm let.
22. 8. 2021|

Regulace sportovišť a wellness byla nezákonná, konstatoval soud. Chybělo řádné odůvodnění

Epidemie koronaviru je v Česku dále na ústupu. Testy v úterý potvrdily 384 případů nákazy, což je o 94 méně než před týdnem a zároveň nejnižší úterní přírůstek od konce srpna. Roste naopak počet očkovaných, zdravotníci rozdali už přes šest milionů dávek vakcín. Dál klesá také incidenční číslo, na sto tisíc obyvatel připadá za uplynulých sedm dnů méně než dvacet nakažených. Šíření epidemie v Česku se stát snaží zabránit opatřeními, podle Nejvyššího soudu však v případě omezení sportovišť a wellness postupoval nezákonně.
9. 6. 2021Aktualizováno9. 6. 2021, 20:29|

Kubek a Tachezy varují před prudkým rozvolněním. Obávají se indické varianty

Prezident České lékařské komory Milan Kubek a viroložka z Karlovy univerzity Ruth Tachezy varovali ve vysílání Událostí, komentářů před prudkým rozvolněním protipandemických opatření. K němu Česko přistoupí v novém týdnu, kdy se mimo jiné otevřou vnitřní prostory restaurací, země ale podle Kubka a Tachezy není dostatečně připravená na potenciální šíření nakažlivější indické varianty koronaviru.
29. 5. 2021|

Od pondělí se otevřou restaurace a další služby, rozhodla vláda

Vláda rozhodla, že se od příštího týdne otevřou vnitřní prostory restaurací. Reaguje tak na rozhodnutí Nejvyššího správního soudu. Informoval o tom po jednání kabinetu ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Provoz obnoví také hudební kluby nebo kasina. Zároveň se také otevřou umělá koupaliště, sauny nebo wellness. Vojtěch řekl, že by s takovým rozvolňováním počkal, vláda ale podle něj bude respektovat rozhodnutí soudu.
28. 5. 2021Aktualizováno28. 5. 2021, 21:59|