TÉMA

Příměstské tábory

O náhradní výživné zažádalo během roku přes deset tisíc rodičů, část odradila složitá procedura

Úřady práce vyplatily za první rok fungování takzvaného náhradního výživného přes 107 milionů korun. Průměrná měsíční dávka na jedno dítě činila osmnáct set. Stát poskytuje dávku za rodiče, kteří neplatí alimenty, a peníze pak po nich vymáhá. Podmínkou pro přiznání náhradního výživného je, že výši alimentů schválil soud a rodič sám zahájil proces vymáhání. Právě složité podmínky však část rodičů samoživitelů od podání žádosti odradí.
5. 7. 2022|

Na letní tábor budou dětem nakonec stačit i PCR testy udělané sedm dní před začátkem

Pravidla pro testování před letními tábory se opět mění a vrací k původnímu návrhu. PCR testy bude možné si udělat až sedm dní před nástupem a během pobytu už další nebude nutný. Antigenní testy bude třeba opakovat nejpozději po sedmi dnech. Ministerstvo zdravotnictví změnu oznámilo po úterní kritice ze strany pořadatelů táborů.
16. 6. 2021|

Do stanu s testem, aktivity mimo sport s rouškou? Letní tábory neznají přesná omezení

Na letní tábory se podle provozovatelů chystá až 300 tisíc dětí, tedy podobný počet jako před pandemií. Pravidla pro organizování táborů se zatím rýsují. Podmínky pro ně by měly být podobné jako loni, přibude ale například povinnost vstupních testů. Naopak by už nemusela platit omezení v počtech dětí či zapojení do práce v kuchyni.
23. 5. 2021|