TÉMA

Defender Europe

Ukrajina se musí postavit realitě čelem a začít mluvit s Putinem, připustil Zelenskyj

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj prohlásil, že Ukrajina netouží po rozhovoru s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, ale že se musí vyrovnat s tím, že vzájemná komunikace bude pravděpodobně nutná k ukončení války. Britský premiér mezitím vyzval k dodávkám salvových raketometů na Ukrajinu. Česká ministryně obrany Jana Černochová (ODS) jednala o aktuální situaci na Ukrajině se svým slovenským protějškem Jaroslavem Naděm. Společně odmítli tvrzení o existenci dohody v NATO, podle které země Aliance nebudou dodávat na Ukrajinu některé těžké zbraně.
27. 5. 2022Aktualizováno27. 5. 2022, 20:05|

V Česku je další část amerického vojenského konvoje

Do Česka dorazily ve večerních hodinách další části konvoje amerických vojáků, kteří se přes české území přesouvají na cvičení do Maďarska. Stejně jako jejich předchůdci zamíří do Rančířova na Jihlavsku, kde přenocují. Do stanového tábora v Rančířově již v pondělí nad ránem dorazily tři skupiny konvoje, který do Česka přijel v neděli večer. Čtvrtá skupina zůstala kvůli zpoždění v ruzyňských kasárnách v Praze. Důvodem bylo, aby neblokovala ve špičce provoz na dálnici. Do Rančířova odsud vyrazila v pondělí krátce po 20:30.
24. 5. 2021Aktualizováno24. 5. 2021, 22:39|

První vozy amerického vojenského konvoje přejely hranice Česka na Rozvadově

Do České republiky vjely v sobotu krátce po 20:30 první vozidla amerického vojenského konvoje, který se přesouvá na cvičení NATO v Maďarsku. Přes dálniční hraniční přechod Rozvadov na Tachovsku jako první přejelo 15 vozů.
22. 5. 2021|

Stovky amerických vojáků projedou od soboty do středy českými silnicemi. Zastaví se v Rančířově

Od soboty do středy budou přes Českou republiku projíždět američtí vojáci. Pojedou z Německa do Maďarska na mezinárodní cvičení Severoatlantické aliance (NATO), při svém přesunu budou odpočívat v Rančířově na Jihlavsku. V konvojích bude šest stovek vojáků a 190 kusů techniky.
20. 5. 2021Aktualizováno20. 5. 2021, 20:05|