TÉMA

Google Play

Jízdenku na vlaky ve Zlínském kraji si lze nově pořídit přes mobil i v e-shopu

Jízdenku na vlakové spoje zařazené do systému Integrované dopravy Zlínského kraje (IDZK) si lze nově pořídit přes mobil i v e-shopu. Dosud bylo možné v systému IDZK kupovat na jednotlivou cestu jen papírové jízdenky u řidičů autobusů, v železničních pokladnách nebo u průvodčích ve vlaku. On-line byl v prodeji pouze železniční OneTicket, který je však finančně méně výhodný než jízdenka v tarifu IDZK, nebo jízdenky platné pouze u společnosti Arriva vlaky.
4. 1. 2023|

Jižní Korea rázně zakročila proti Googlu a Applu. Už nebudou mít jisté provize od vývojářů aplikací

Jižní Korea v přelomovém rozhodnutí omezila nadvládu amerických internetových firem Apple a Google v platbách za aplikace v jejich virtuálních obchodech. Stala se první zemí, která takto rázně zasáhla, informuje server CNBC. V praxi to znamená, že Apple a Google už nebudou moci vývojáře aplikací nutit, aby používali jejich platformy.
31. 8. 2021Aktualizováno31. 8. 2021, 14:38|

Itálie dala Googlu pokutu přes 100 milionů eur, znevýhodňoval cizí aplikace

Americká internetová společnost Google dostala v Itálii pokutu 102 milionů eur (2,6 miliardy korun) za zneužívání svého dominantního postavení na trhu. Antimonopolní úřad ve čtvrtek oznámil, že firma k tomu využívá svůj operační systém Android a on-line obchod s aplikacemi Google Play.
13. 5. 2021|