TÉMA

Wolfgang Mückstein

Pandemie ve světě: Rakousko zpřísní pravidla na hranicích, Dánsko uzavře divadla a kina

Rakousko kvůli šíření koronavirové varianty omikron od pondělí zpřísní pravidla na hranicích. Dánsko nařídí uzavření kin a divadel. Švýcarsko ztíží život neočkovaným. Francie zkrátí lhůtu pro přeočkování, chystá také zpřísnění covid pasů. Další italské regiony zpřísní restrikce. Británie hlásí rekord nakažených. Irsko od neděle zpřísní pandemická opatření. Americký prezident Joe Biden kvůli omikronu varoval neočkované před zimou plnou nemocí a smrti.
17. 12. 2021Aktualizováno17. 12. 2021, 21:50|

Pandemie ve světě: Rakousko po rekordních přírůstcích zakazuje vstup turistům. Od února bude platit povinné očkování

V Rakousku hygienici zaznamenali největší přírůstek od začátku pandemie. Od pondělí proto vláda zavede plošnou uzávěru, trvat bude nejvýše dvacet dní a zakázané budou turistické cesty ze zahraničí. Od 1. února bude navíc očkování proti covidu-19 povinné. Počty nakažených stoupají v Německu, Maďarsku, Francii i Nizozemsku. Bavorsko kvůli koronaviru zavírá na nejméně tři týdny bary a kluby, adventní trhy nebudou. Podobná opatření aplikuje i Sasko. Ve slovenských nemocnicích se za měsíc ztrojnásobil počet pacientů s covidem-19. Evropská léková agentura doporučila léčbu některých dospělých covidovou pilulkou firmy Merck. V USA dostanou posilující dávku všichni dospělí, ne jen ti z rizikových skupin.
19. 11. 2021Aktualizováno19. 11. 2021, 20:16|

V Rakousku platí na deset dnů lockdown pro neočkované, postihne dva miliony lidí

V Rakousku začala platit celostátní uzávěra pro lidi, kteří nejsou očkovaní proti nemoci covid-19 či se v posledních 180 dnech nezotavili z koronavirové nákazy. Z omezení, které má zatím platit deset dní, jsou vyjmuty děti mladší 12 let, přičemž lidí s jednou dávkou vakcíny se lockdown netýká, pokud předloží negativní PCR test.
15. 11. 2021|

Pandemie ve světě: Rakousko zavádí lockdown pro neočkované

Lidi bez dokončeného očkování proti covidu-19 čeká v Rakousku od pondělí celostátní uzávěra. Oznámil to kancléř Alexander Schallenberg (ÖVP) po jednání s hejtmany spolkových zemí. V Německu počet nakažených od začátku epidemie překonal hranici pěti milionů lidí.
14. 11. 2021Aktualizováno14. 11. 2021, 21:47|

Pandemie ve světě: Maďarsko rozvolňuje pro očkované, Indii chybí vakcíny

Maďarsko rozvolňuje a otevírá pro naočkované lidi kina, bazény nebo vnitřní prostory restaurací. V Rakousku úřady stihly aplikovat už více než tři miliony dávek vakcín proti koronaviru. Indie zaznamenala další rekordní přírůstek infikovaných za den, země se navíc potýká s nedostatkem vakcín. Podle statistiky americké Univerzity Johnse Hopkinse (JHU) se nákaza koronavirem celosvětově potvrdila u více než 150 milionů lidí.
30. 4. 2021Aktualizováno30. 4. 2021, 17:16|