TÉMA

Vanda Rajnochová

Web a aplikace Českých drah jsou znovu funkční, předtím je napadli hackeři

Web a mobilní aplikaci státního železničního dopravce České dráhy (ČD) v úterý napadli hackeři. Stránky ČD a aplikace Můj vlak tak mohly být několik hodin nedostupné. Po 22:00 se podařilo problém odstranit a systémy jsou už zcela funkční. Firma to večer uvedla na svém twitterovém účtu.
3. 1. 2023Aktualizováno3. 1. 2023, 23:12|

Spor o miliardovou arbitráž se Škodou Transportation pokračuje. České dráhy uspěly s dovoláním

Městský soud v Praze musí znovu projednat žalobu, jejímž cílem bylo zrušení rozhodčího nálezu v soudním sporu o platnost arbitráže, na jejímž základě České dráhy doplatily strojírenské firmě Škoda Transportation 1,2 miliardy korun za dodávku lokomotiv. Rozhodl o tom Nejvyšší soud (NS), podle něhož justice chybovala, když se odmítla zabývat údajnou podjatostí jednoho z rozhodců. Verdikt NS je dočasně zpřístupněný na úřední desce.
4. 7. 2022Aktualizováno4. 7. 2022, 16:46|

České dráhy chtějí od PPF koupit akcie Telematiky. Zaplatí za to 850 milionů, píší Seznam Zprávy

České dráhy se chystají ovládnout celý podíl v telekomunikační firmě ČD-Telematika, v níž nyní vlastní přes sedmdesát procent. Představenstvo společnosti schválilo odkup zbylého podílu ve firmě od investiční skupiny PPF. Informovala o tom mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová, hodnotu transakce specifikoval web Seznam Zprávy.
28. 4. 2021|