TÉMA

Josef Fanta

Fantova budova na hlaváku je se zpožděním opravena

Na hlavním nádraží v Praze se v neděli pro veřejnost otevřou zrekonstruované prostory historické Fantovy budovy, zájemci je budou moct navštívit s organizovanými prohlídkami. Rezervační systém je již plný. Rekonstrukce, která začala na podzim 2021, měla původně skončit v létě.
2. 12. 2023|

Oprava fasády a střechy Fantovy budovy skončí až v září. Rekonstrukci zdržela obnova kola se zlatými křídly

Rekonstrukce vnějšku Fantovy budovy se zpozdí o čtyři měsíce. Důvodem je nečekaná oprava kola se zlatými křídly na vrcholu věže budovy. České televizi to řekl David Měska, garant Národního památkového ústavu pro technické památky. Neplánovaná oprava prodražila celkovou částku na rekonstrukci o 12 milionů. Spolu s opravou vnějšku budovy pražského hlavního nádraží probíhá zároveň i rekonstrukce vnitřních prostor.
2. 7. 2021|

Začala rekonstrukce interiéru Fantovy budovy. Hotová má být do dvou let

Fantova budova projde rekonstrukcí interiéru. Současný majitel – Správa železnic (SŽ) – začal ve středu 28. dubna s opravami vnitřních prostor historické budovy pražského hlavního nádraží. ČT to potvrdila mluvčí Správy železnic Radka Pistoriusová. Práce zaberou dva roky a celkem mají vyjít na více než 300 milionů korun. Vedle rekonstrukce čekáren, kulturního sálu a úřednického zázemí vznikne v prostorách budovy i nová restaurace.
28. 4. 2021|