TÉMA

Gorila nížinná

Nové gorilí mládě z pražské zoo je samička. Jméno vybrala bioložka Jane Goodallová

Mládě gorily nížinné, které se samici Kijivu narodilo téměř před měsícem v pražské zoologické zahradě, je samička. Dostala jméno Gaia. Jméno gorilího mláděte vybrala britská bioložka a ochránkyně přírody Jane Goodallová, která se zabývá výzkumem primátů. Vědkyně v sobotu v pražské zoo gorilu slavnostně pokřtila před stovkami návštěvníků.
11. 5. 2024Aktualizováno11. 5. 2024, 18:00|

V pražské zoo se narodilo gorilí mládě, letos už druhé

V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné, jeho matkou je samice Kijivu. Na síti X o tom informoval ředitel zahrady Miroslav Bobek. Jde o druhé gorilí mládě narozené v Praze tomto roce. Na začátku ledna se narodila samička, která dostala jméno Mobi.
12. 4. 2024Aktualizováno12. 4. 2024, 10:50|

V pražské zoo uhynula gorilí samice Bikira, zřejmě následkem poranění

V pražské zoo v pátek uhynula samice gorily nížinné Bikira. Zoologická zahrada to uvedla na sociálních sítích a na svém webu. Pravděpodobně následkem poranění měla krvácející natrženou stěnu žaludku a ztratila víc než tři litry krve. „Navzdory rychlé reakci všech zúčastněných a jejich maximálnímu nasazení Bikira uhynula tři hodiny po operačním výkonu, i když byla v intenzivní péči na umělé plicní ventilaci s podporou krevního oběhu,“ informovala zoo.
10. 4. 2021|