TÉMA

Martin Konopásek

Ústecký soud uložil souhrnný dvouletý trest vězení Slovákovi z dokumentu V síti
Ústecký okresní soud poslal na dva roky do vězení Slováka Ivana Hazuchu známého z dokumentu V síti za kontaktování dívky, o které si myslel, že jí je dvanáct let –⁠ žádal od ní obnažené fotky a plánoval s ní setkání v Ústí nad Labem za účelem sexu. Muž už byl dříve odsouzen za kontaktování nezletilých dívek přes sociální sítě, mezi nimiž byla i herečka z dokumentu. Soud uložil souhrnný dvouletý nepodmíněný trest a vyhostil ho. Hazucha vinu doznal. Rozsudek není pravomocný, státní zástupkyně si ponechala třídenní lhůtu pro vyjádření stanoviska.
10. 5. 2022|
Ústečan známý z dokumentu o zneužívání dětí stráví dva roky ve vězení
Dva roky ve vězení stráví Ústečan z dokumentu V síti o zneužívání dětí na internetu. Odvolací krajský soud se ztotožnil z rozsudkem okresního soudu, který Martinu Konopáskovi uložil nepodmíněný dvouletý trest, soud opravil pouze formální chybu. Rozsudek je pravomocný, možné je podat pouze dovolání. Muž kontaktoval přes sociální sítě protagonistky filmu, které se vydávaly za dvanáctileté, a žádal je, aby se svlékly nebo mu zaslaly intimní fotografie.
6. 12. 2021Aktualizováno6. 12. 2021, 14:31|
„Ústečan“ z dokumentu V síti se brání vězení. Proti dvouletému trestu se odvolal
Muž s přezdívkou Ústečan, který kontaktoval dívky v dokumentárním filmu V síti, nesouhlasí s dvouletým trestem vězení. Proti rozsudku z počátku dubna podal odvolání. Na dotaz ČT to uvedl soudce Martin Kredba z Okresního soudu v Ústí nad Labem. Osmačtyřicetiletý Martin Konopásek alias Ústečan je prvním predátorem z filmu, kterého soud poslal za mříže, a to na dva roky do vězení s ostrahou. Žalobkyně Lenka Pošíková se proti rozsudku odvolala také, trvá ale naopak na přísnějším tříletém trestu.
13. 5. 2021|Aleš Ligas
„Ústečana“ z dokumentu V síti poslal soud na dva roky do vězení
Muže s přezdívkou Ústečan, který kontaktoval dívky z dokumentárního filmu V síti, poslal soud v Ústí nad Labem na dva roky do věznice s ostrahou. Sedmačtyřicetiletý Martin Konopásek, který vypomáhal i na dětských táborech, řekl, že si tímto způsobem chtěl vyčistit hlavu. Uvedl, že si myslel, že dívkám je nejméně 16 let, soud jeho tvrzení vyvrátil. Rozsudek není pravomocný.
1. 4. 2021|