TÉMA

Úřední maturita

Studenti se rok připravovali, úřední maturita by teď byla nefér, říká ředitel gymnázia. Šéf Scia by zkoušky zrušil

Uvažovat o úřední maturitě je podle místopředsedy Asociace ředitelů gymnázií Alfréda Dytrta zbytečné a z pohledu studentů, kteří se na zkoušku pečlivě připravují, dokonce i nežádoucí. Ředitel společnosti Scio Ondřej Šteffl je přesvědčen, že je jedno, jakou budou mít letošní maturity podobu, protože celou jejich podobu považuje za anachronismus. Dytrt však míní, že debaty o změnách v maturitách jsou věc dlouhodobá, letos je potřeba vzít v úvahu i vynaložené úsilí studentů a také učitelů, kteří se na ně přese všechny překážky chystají. Debata o maturitách byla tématem Událostí, komentářů.
29. 4. 2021|

Poslanci zašlou Babišovi stížnost kvůli nepřítomnosti ministrů na interpelacích

Na programu sněmovny byly pravidelné písemné interpelace na členy vlády, na plénum však žádný z členů kabinetu nepřišel. Kvůli opakující se situaci chtějí poslanci poslat premiérovi Andreji Babišovi (ANO) stížnost. Na odpolední ústní interpelace dorazil ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO). Na programu Poslanecké sněmovny bylo i projednání výročních zpráv České televize, poslanci o nich však nakonec nehlasovali. Dolní komora se věnovala také otázce úředních maturit.
22. 4. 2021Aktualizováno22. 4. 2021, 16:42|

Babiš trvá na úřední maturitě. „Jde o duševní zdraví celé jedné generace“

Premiér a šéf ANO Andrej Babiš bude dál prosazovat takzvanou úřední maturitu, tedy udělení maturitní známky bez zkoušek podle průměru za celé studium. Ve vystoupení na sociálních sítích řekl, že by to pomohlo aspoň části studentů zmírnit dopady dlouhodobé výuky na dálku, která se podle něj negativně podepisuje na psychice řady dětí a dospívajících.
28. 3. 2021Aktualizováno28. 3. 2021, 14:33|