TÉMA

OLANO

Sdílíme stejné hodnoty a názory, řekla Čaputová Pavlovi. Ten vnímá V4 spíše jako „konzultační fórum“

Prezident Petr Pavel v pondělí zahájil dvoudenní návštěvu Slovenska, kam tradičně vede první zahraniční cesta hlavy státu po inauguraci. V Bratislavě ho v prezidentském paláci se státními poctami přijala slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. Potvrdili, že zvažují společné cesty, včetně plánované návštěvy Ukrajiny během dubna. Odpoledne společně uctili památku zakladatelů Československa. Pavel má v plánu také připomenout památku obětí útoku u klubu Tepláreň i zavražděného novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírové.
13. 3. 2023Aktualizováno13. 3. 2023, 21:55|

Slovenský ústavní soud označil návrh na podporu rodin za protiústavní. Poslanci odložili hlasování o nedůvěře

Slovenská sněmovna odložila na čtvrtek odpoledne hlasování o vyslovení nedůvěry menšinové vládě premiéra Eduarda Hegera. Příslušný návrh šéfa poslaneckého klubu nejsilnějšího vládního hnutí Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti (OLaNO) Michala Šipoše podpořila těsná většina sněmovny. Krizi ve vládní koalici způsobil loni v červnu mimo jiné balíček zákonů na podporu rodin, který ve sněmovně prošel za pomoci krajně pravicové části opozice, což pak vyústilo v odchod liberální strany Svoboda a Solidarita (SaS) z vlády. V úterý navíc označil ústavní soud hlavní část tohoto balíčku za protiústavní.
13. 12. 2022Aktualizováno13. 12. 2022, 17:02|

Heger: Visegrádská čtyřka může sehrát důležitou pozitivní roli v Evropské unii

Se Slovenskem Česko pojí i nové výzvy jako boj s covidem nebo rostoucími cenami energií. A od letošního roku i společný státní svátek. Slovenský premiér Eduard Heger mluvil v Interview ČT24 o tom, co Čechy a Slováky spojuje i jaký podle něj mají vztah s Evropskou unií. Řeč přišla i na neklid v bezpečnostních složkách na Slovensku.
28. 10. 2021Aktualizováno28. 10. 2021, 17:58|