TÉMA

Vojtěch Zelenka

Starostou Prahy 22 se stal Tomáš Kaněra

Novým starostou Prahy 22 se na středečním jednání zastupitelů městské části stal dosavadní zastupitel Tomáš Kaněra (ANO). Sdělila to vedoucí odboru kanceláře starosty Prahy 22 Petra Vaňková. Kaněra ve funkci nahradil Vojtěcha Zelenku (STAN a Svobodní), který byl odvolán letos v březnu. Od té doby byla městská část bez starosty. K personálním změnám došlo rovněž na některých postech v radě městské části, která je nově pětičlenná, dosud měla sedm členů.
24. 6. 2021|

Pražská Uhříněves zůstává bez starosty. Nové vedení radnice by mohlo být zvoleno až v červnu

Pražská Uhříněves zůstane třetím měsícem bez starosty. Vojtěcha Zelenku (STAN a Svobodní), který pozici starosty zastával, zastupitelstvo v březnu odvolalo a na středečním zasedání znovu nezvolilo, přestože byl jediným kandidátem. Rezignaci poté podala většina členů rady, včetně dvou místostarostů, kteří nyní zastávají starostenské kompetence. O dalším dění v Praze 22 se bude jednat. Noví radní by mohli být zvoleni na zasedání zastupitelů v červnu.
20. 5. 2021|

Zastupitelé Prahy 22 odvolali starostu. Neodpověděl na dotazy opozice

Zastupitelé Prahy 22 na jednání ve středu večer odvolali v tajné volbě starostu Vojtěcha Zelenku (STAN a Svobodní) na návrh opozičního zastupitele Martina Langmajera (ODS). Opozice podle něj vznesla dotazy týkající se školství, které nebyly zodpovězeny, proto navrhl odvolání, které předem ohlásil. Vedení radnice byly vytýkány i špatně řízené investice. Pro hlasovala těsná většina 13 hlasů, podle Zelenky také dva členové vládnoucí koalice. V Praze 22 vznikla po volbách v roce 2018 koalice STAN a Svobodných s uskupením Praha 22 Naše město, které je složené z TOP 09, KDU-ČSL a Pirátů.
25. 3. 2021Aktualizováno25. 3. 2021, 10:54|