TÉMA

Regeneron

V pondělí přibylo v Česku 1345 případů covidu, nejvíce za den od 11. května

Laboratoře v pondělí potvrdily nejvíc případů koronaviru za den od 11. května. Oproti témuž dni před týdnem množství nových případů vzrostlo o dvě třetiny na 1345. Zároveň stoupl i počet hospitalizovaných s covidem. V nemocnicích leželo v pondělí 373 lidí, což je nejvíce od začátku června. V těžkém stavu bylo 68 z nich.
12. 10. 2021Aktualizováno12. 10. 2021, 14:40|

Tisíce balení léků na covid dál leží ve skladech. Musíme za ně vrátit peníze, upozorňují nemocnice

V nemocničních skladech zůstávají tisíce balení protilátkových léků na covid. Od firmy Regeneron vláda nakoupila dvanáct tisíc dávek, jedna vyšla na zhruba 65 tisíc korun. Pro zdravotnická zařízení, která léky pořídila, je to i finanční problém. Také kvůli tomu, že na část léků jim pojišťovny poskytly zálohu, kterou musí na podzim vrátit.
8. 8. 2021|

Nemocnicím leží ve skladech léky na covid. Jako pojistka proti zhoršení epidemie

Experimentálních léků jako remdesivir, bamlanivimab či přípravek od firmy Regeneron je ve zdravotnických zařízeních dostatek, shodují se zástupci nemocnic oslovených ČT. Léky na léčbu koronaviru si chtějí ponechat pro případnou podzimní koronavirovou vlnu. Nové dodávky neplánují.
11. 6. 2021|

Lékový ústav schválil studii na účinky ivermektinu, je pro ni ovšem málo pacientů

Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL) schválil klinickou studii, která má zkoumat bezpečnost a účinnost léku ivermektin u hospitalizovaných s covidem-19. ČT to potvrdila mluvčí ústavu. O souhlas žádala Nemocnice svaté Anny v Brně, která v březnu tento antiparazitní preparát nakoupila. Není však jisté, kdy studie začne, pacientů s koronavirem totiž ubývá. Použití ivermektinu podle uvážení lékaře a se souhlasem pacienta povolilo v březnu ministerstvo zdravotnictví, opačná doporučení vydaly Evropská léková agentura či Světová zdravotnická organizace.
8. 6. 2021|

České zdravotnictví dostalo léky od Regeneronu. Arzenál proti covidu se zvětšuje

Čeští pacienti s covidem-19 mají od úterý k dispozici další lék, který při včasném nasazení brání vážnému průběhu nemoci. Po protilátkovém koktejlu bamlanivimab jim lékaři mohou podávat i ten od americké firmy Regeneron. Škála medikamentů, s jejichž pomocí se lze bránit nemoci, se tak zase o něco rozšířila.
31. 3. 2021|

Přibylo necelých sedm tisíc nakažených. Policie bude karantény kontrolovat jedině s hygieniky

Testy na koronavirus odhalily v pondělí 6865 pozitivních, v mezitýdenním srovnání zhruba o 1400 méně. Počet zemřelých s covidem v Česku stoupl na 26 222. Vládní rada pro zdravotní rizika podpořila posunutí druhé dávky očkování proti covidu, vakcíny Pfizer a Moderna se budou podávat po 42 dnech. Policie upustila od plánu samostatně kontrolovat karantény a izolace, kontroly budou probíhat jedině v součinnosti s hygienou.
30. 3. 2021Aktualizováno30. 3. 2021, 23:29|

Antigenní testy do škol dodá firma Masanta. Po Velikonocích by mohla skončit uzávěra okresů, řekl Blatný

Tendr na dodávku pěti milionů antigenních testů na koronavirus do škol vyhrála společnost Masanta, která funguje jako distributor českého výrobce respirátorů Good mask. Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) uvedl, že pokud se epidemická situace bude zlepšovat, mohla by uzávěra mezi okresy skončit po Velikonocích. Registrace k očkování se od středy 7. dubna otevře i pro pracovníky terénních sociálních služeb, kteří docházejí za seniory či postiženými domů.
26. 3. 2021Aktualizováno26. 3. 2021, 17:57|

S covidem už pomáhá bamlanivimab, příští týden dorazí lék od Regeneronu

Ulevit přetíženým nemocnicím by mohly nové léky. Příští čtvrtek má dorazit látka od firmy Regeneron. Už tři týdny mohou čeští lékaři pacientům s covidem podávat bamlanivimab, který brání vážnému průběhu nemoci. Zatím ho v nemocnicích dostalo několik desítek pacientů. Většina dávek je stále ve skladech.
20. 3. 2021|