TÉMA

Česká Kamenice

Při požáru bytu v domě s pečovatelskou službou v České Kamenici zemřel člověk

Večerní požár v domě s pečovatelskou službou v České Kamenici nepřežil jeden člověk. Na místě zasahovalo několik profesionálních i dobrovolných jednotek hasičů. Z hořícího bytu ve třetím patře hasiči evakuovali dva lidi, kteří se nadýchali kouře. Do péče si je následně převzali záchranáři. Na webu hasičského záchranného sboru o tom ve čtvrtek večer informoval mluvčí Milan Rudolf.
7. 3. 2024|

Policie pátrá po dívce z dětského domova v České Kamenici

Policie pátrá po patnáctileté dívce z dětského domova v České Kamenici na Děčínsku. Ve středu se měla vrátit ze školy z Děčína, ale dosud o sobě nepodala žádnou zprávu. Policie má za to, že se pohybuje v okolí Děčína.
4. 12. 2023|

Ústecký kraj poslal na Ukrajinu sedm sanitek. Jsou plné léků, spacáků či nosítek

Z České Kamenice na Děčínsku v pátek vyjelo sedm sanitek naložených humanitární pomocí. Cílem cesty jsou nemocnice na Ukrajině, která čelí ruské invazi. Vozy naložené humanitární pomocí daroval Ústecký kraj, jde o sanitky, které sloužily jako záložní vozidla. Sasko nakoupilo do sanitek léky, o které měly nemocnice zájem.
14. 4. 2023|

Prodloužení věku odchodu do důchodu by se mělo určit podle profese a zdraví, řekl Petr Pavel v Ústeckém kraji

Zvolený prezident Petr Pavel ve čtvrtek jednal ve Šluknově na Děčínsku se starosty okolních obcí. V České Kamenici, kde později vystoupil před občany, ho čekaly davy lidí. Zdůraznil, že transformace okrajových regionů Česka by se podle něj měla řešit komplexně, včetně zajištění pracovních míst a bydlení. Hovořil také o důchodové reformě, kterou plánuje vláda. Řešení uvažovaného prodloužení věku odchodu do penze podle něj musí být pružnější a vyhovovat lidem různých profesí a rovněž jejich schopnostem po zdravotní stránce. V pátek se Pavel setká s představiteli opozičního poslaneckého klubu ANO Alenou Schillerovou a Karlem Havlíčkem, se kterými chce diskutovat o vládním návrhu na snížení valorizace penzí.
23. 2. 2023Aktualizováno23. 2. 2023, 18:52|

Dobrovolníci uklízeli českou přírodu od odpadků, akcí byly stovky

Dobrovolníci v sobotu uklízeli českou přírodu od odpadků, země se tak zapojuje do čtvrtého ročníku celosvětové úklidové akce World CleanUp Day. Po celém Česku bylo naplánováno několik stovek úklidů a mnohé další se uskuteční i v nadcházejících dnech. Zájemci, kteří se chtějí zapojit, najdou jejich přehled na interaktivní mapě na webu spolku Ukliďme Česko.
18. 9. 2021|

Přestavba parku v České Kamenici odhalila ostatky Němců. Zaniklý hřbitov nyní připomíná pamětní deska

Zaniklý německý hřbitov v České Kamenici na Děčínsku od čtvrtka připomíná nová pamětní deska. Lidé k ní mohou položit květiny v parku u Preidlovy hrobky, kde byly při rekonstrukci parku nalezeny ostatky Němců; uloženy jsou na městském hřbitově. Akci iniciovala organizace Shromáždění německých spolků v České republice, řekl prezident organizace Martin Herbert Dzingel.
10. 6. 2021|

ERÚ má nahradit škodu solární elektrárně na Děčínsku, která jí vznikla odebráním licence

Energetický regulační úřad (ERÚ) má provozovateli fotovoltaické elektrárny v České Kamenici na Děčínsku nahradit škodu zhruba 7,9 milionu korun kvůli tomu, že byla elektrárna kvůli odebrání licence zhruba dva měsíce mimo provoz. Rozhodl o tom brněnský krajský soud, který po odvolání ERÚ potvrdil rozsudek jihlavského okresního soudu. Podle zastupující advokátní kanceláře jde o první takový případ.
26. 2. 2021|