TÉMA

Litvínovice

Litvínovice se připravují na cvičení vojáků v ulicích. Místní si stěžují na nedostatek informací

Na cvičení vojáků přímo v ulicích obce se připravují obyvatelé Litvínovic u Českých Budějovic. Cvičení armády má proběhnout už příští týden v úterý a ve středu. Někteří obyvatelé obce tvrdí, že o akci nevěděli včas a nemají podrobnější informace. Armáda se je však snaží uklidnit. Tvrdí, že nehrozí žádné nebezpečí ani rušení nočního klidu.
2. 6. 2023|

Budějovické řidiče čeká deset dní dopravních komplikací. Kvůli přípravám jižní tangenty

Silničáři na Českobudějovicku začali s opravami silnic, které souvisejí s výstavbou jižní tangenty, nového tahu krajského města. Silnice mezi Včelnou a Českými Budějovicemi bude až do 7. října úplně uzavřená. Se zdržením musí počítat řidiči, kteří jedou v obou směrech na trase mezi Českými Budějovicemi a Českým Krumlovem.
29. 9. 2021|

Teploty klesly až na 30 pod nulou, na absolutní rekord to ale nestačí

Výrazně podprůměrné teploty zůstanou o víkendu i příští týden, stále ale nedosahují rekordů, které byly zaznamenány v zimě roku 1929. Ačkoliv aktuálně v pátek ráno klesly teploty na šumavských pláních až k minus 30 stupňům.
12. 2. 2021|

O víkendu možná zažije Česko arktický den. V posledních letech ale opravdový mráz chybí

Konec týdne přinese v noci poměrně silné mrazy a teploty zůstanou pod nulou i přes den. Situace, která v kontextu posledních zim nepřichází příliš často, a tak se nám možná zdá, že jde o něco výjimečného. Jenže pohlédneme-li do historie, nejde o nijak nízké teploty.
15. 1. 2021|