TÉMA

Krematoria

30 let zpět: Katastrofální stav pohřebnictví

Pražská krematoria spoléhala v roce 1992 z valné části na technologie z období mezi světovými válkami. Byla zastaralá a neekologická, do ovzduší ročně vypouštěla tisíce tun olova. Na problematiku upozorňovalo dobové zpravodajství.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
5. 8. 2022|

Pandemie ve světě: Slovenská vláda zamítla nákup ruské vakcíny, v Rakousku opět přibývá nakažených

Slovenská vláda po negativním postoji jedné z koaličních stran odmítla záměr premiéra Igora Matoviče nakoupit ruskou vakcínu proti koronaviru Sputnik V. Ruský preparát, který nemá svolení unijní lékové agentury, už používá Maďarsko. V Rakousku dva týdny po uvolnění opatření zahrnujícím například návrat dětí do škol či otevření muzeí a kadeřnictví významně roste počet nakažených, v porovnání s minulým týdnem až o pětinu.
18. 2. 2021Aktualizováno18. 2. 2021, 19:36|

Studenti v nemocnicích nebudou muset platit daň z příjmu, schválila vláda

Ministerstvo financí odpustí povinnost platit daň z příjmu studentům v nemocnicích a sociálních službách, uvedla ministryně financí Alena Schillerová (za ANO). Podle ministryně práce a sociálních věcí (MPSV) Jany Maláčové (ČSSD) nebudou platit ani odvody. Vláda schválila také kompenzace pro provozovatele vleků a lanovek. Podpora se bude počítat podle počtu míst a typu přepravního zařízení.
11. 1. 2021Aktualizováno11. 1. 2021, 19:29|