TÉMA

Jiří Bureš

Řidiči sanitek vysoudili odměny za práci během covidu

Pro řidiče sanitek z Nového Bydžova, kterým loni odmítla majitelka firmy vyplatit odměny od státu za ztíženou práci při covidové pandemii, nyní končí spor úspěšně. Podnikatelka Dana Vojtěchová u soudu nepravomocně prohrála. Neodvolala se a peníze teď řidičům v plné výši doplatila.
2. 8. 2022|

Soud zrušil osvobozující rozsudek v kauze vynášení tajných informací. Případ se projedná znovu

Kauzu údajného ovlivňování trestních řízení a úniku informací od policie bude znovu řešit Obvodní soud pro Prahu 8. Případ mu totiž vrátil pražský městský soud po tom, co zrušil osvobozující rozsudek. ČT to řekl mluvčí obvodního soudu Petr Novák. Skupina osmi lidí čelí obžalobě z několika zločinů, které souvisejí s neoprávněným přístupem do policejních databází a zneužitím služebních informací pro soukromé účely.
30. 6. 2022|

Soud osvobozoval v kauze údajného ovlivňování trestních řízení advokáty. Důkazy nepovažuje za dostatečné

Obvodní soud pro Prahu 8 zprostil obžaloby všech osm obžalovaných v kauze údajného ovlivňování trestních řízení a úniku informací od policie. Žalobce podle soudu nepředložil dostatečné důkazy, které by prokazovaly vinu obžalovaných. Informaci ČT potvrdil mluvčí obvodního soudu Petr Novák.
7. 1. 2022|

Osm lidí míří před soud v kauze údajného ovlivňování trestních řízení advokáty

Státní zástupce obžaloval osm lidí v kauze údajného ovlivňování trestních řízení a úniku informací od policie. Obžaloba k Obvodnímu soudu pro Prahu 8 dorazila v prosinci. České televizi to potvrdil mluvčí městského státního zastupitelství Aleš Cimbala. Policie vyšetřovala případ několik let. Kauza souvisí s podezřením kolem několika policistů a advokátních kanceláří v Praze, které se zabývají mimo jiné azylovým právem a pracují s ruskojazyčnou klientelou. Původně kriminalisté stíhali deset osob.
11. 1. 2021|