TÉMA

Petr Zuska

Demonstranti v Praze volali po pádu Fialovy vlády. Jejich odpůrci přinesli ukrajinské vlajky

Na Václavském náměstí v Praze se v sobotu sešli lidé na protivládní demonstraci, kterou pořádala neparlamentní strana PRO (Právo Respekt Odbornost) a spřízněný spolek Česko proti bídě. Podle organizátorů kabinet Petra Fialy (ODS) ztrácí důvěru obyvatel a tím i mandát vládnout. V horní části náměstí byli i odpůrci tohoto shromáždění, kteří měli české a ukrajinské vlajky i vlajky NATO. Policie podle mluvčího Richarda Hrdiny nemusela zasahovat a nikdo z účastníků nenarušil veřejný pořádek.
23. 3. 2024Aktualizováno23. 3. 2024, 18:31|

V centru Prahy se konal protest „proti bídě“, demonstrovalo se i před Strakovou akademií

Na Václavském náměstí v Praze proběhla v neděli odpoledne „demonstrace proti bídě“, akci pořádala mimoparlamentní strana PRO. Po projevech před Národním muzeem se účastníci vydali na pochod ke Strakově akademii. Protest se vyslovoval proti vládní politice i českému členství v euroatlantských strukturách.
16. 4. 2023Aktualizováno16. 4. 2023, 20:18|

Demonstrace požadovala demisi vlády, část účastníků se pak pokusila sundat z muzea ukrajinskou vlajku

Horní část pražského Václavského náměstí v sobotu odpoledne zaplnili účastníci protivládní demonstrace s názvem Česko proti bídě. Svolala ji strana Právo Respekt Odbornost (PRO). Řada účastníků přinesla české vlajky nebo transparenty žádající demisi kabinetu Petra Fialy (ODS). Demonstrace začala ve 14 hodin a skončila krátce po páté hodině odpoledne. Po skončení akce se část účastníků přesunula k budově Národního muzea, kde žádali sundání vyvěšené ukrajinské vlajky. Policie je vyzvala k odchodu a následně 18 z nich pro neuposlechnutí výzvy zajistila. Fiala uvedl, že projevy na akci hovoří samy za sebe, není tak důvod to dále komentovat. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) chápe obavy z chudoby, odsoudil ale násilné projevy v závěru demonstrace.
11. 3. 2023Aktualizováno11. 3. 2023, 19:35|

„Stop koronateroru." V centru Prahy protestovali lidé proti vládním opatřením

Na Staroměstském náměstí v Praze se protestovalo proti vládním opatřením, která souvisejí s koronavirovou pandemií. S projevem vystoupil vedle zástupců podnikatelů, umělců, lékařů či studentů i bývalý prezident Václav Klaus, který odmítl povinné očkování proti covidu. Podle zpravodaje ČTK neměla řada z protestujících roušky a účastníci akce nedodržovali předepsané rozestupy. Policie označila shromáždění za poklidné, zjištěná porušení opatření nahlásí správnímu orgánu.
10. 1. 2021Aktualizováno10. 1. 2021, 21:52|