TÉMA

Běžkaři

Kvůli zrušené Jizerské padesátce přijde Bedřichov a okolí o desítky milionů, odhaduje starosta

Bedřichov a okolní obce na Jablonecku přijdou kvůli zrušenému závodu běžkařů Jizerská 50 řádově o desítky milionů korun, řekl starosta Bedřichova Petr Holub (NK pro Bedřichov). Velká ztráta je to podle něj zejména pro podnikatele v cestovním ruchu, restaurace, bufety, ubytovatele. Loni se Jizerské 50 zúčastnilo přes devět tisíc profesionálních i amatérských závodníků.
5. 2. 2024|

Policie otevřela příjezdy do Bedřichova. Ráno byly zavřené kvůli náporu běžkařů

Policie v neděli krátce před půl osmou opět uzavřela příjezdové cesty do Bedřichova na Jablonecku kvůli náporu běžkařů. Okolo 10:00 provoz obnovila v obou směrech, tedy od Jablonce nad Nisou i od Liberce. Hlídky zůstávají ale na místě kvůli dohledu, potvrdil regionální policejní mluvčí Vojtěch Robovský. Starosta obce Petr Holub (SLK) uvedl, že parkovací kapacity jsou v neděli dostačující. Policie v neděli také reguluje provoz ve směru k horskému středisku Pustevny v Beskydech.
10. 1. 2021Aktualizováno10. 1. 2021, 17:32|

Policie otevřela příjezd k Bedřichovu zavřený kvůli běžkařům. Horská střediska v sobotu čelila náporu

Policie v sobotu na několik hodin uzavřela všechny příjezdové silnice do Bedřichova na Jablonecku po náporu běžkařů. Kvůli jejich autům byly komunikace nepropustné. Na místě řídili provoz dopravní policisté. Silnice se opět otevřela okolo 16:00 s apelem na řidiče, aby respektovali dopravní značení a omezení, informoval regionální mluvčí policie Vojtěch Robovský. Zavřená dále ale zůstává do neděle kvůli dopravnímu kolapsu silnice na Pustevny v Beskydech. A i další zimní areály čelily během soboty náporu turistů.
9. 1. 2021Aktualizováno9. 1. 2021, 19:15|