TÉMA

Kauza Bereta

Žalobkyně chce pro expolicistu Gáboríka v kauze Bereta čtyři roky, pro další žádá podmínky

Státní zástupkyně navrhuje čtyři roky vězení pro bývalého policistu Igora Gáboríka, který čelí obžalobě v kauze Bereta. Případ se týká údajného vynášení informací z trestních řízení. Pro další obžalované, pražskou žalobkyni Dagmar Máchovou, policistu Radka Holuba a celníka Pavla Šímu, žádá tříleté podmínky s odkladem na pět let. V případu je stíhán ještě někdejší policista Vladimír Zmrhal, tomu státní zástupkyně navrhla peněžitý trest 100 tisíc korun. Obžalovaní už v minulosti vinu odmítli. Okresní soud pro Prahu-východ bude v projednávání případu pokračovat v úterý.
20. 3. 2023Aktualizováno20. 3. 2023, 16:03|

Bereta je před soudem. Začalo líčení s policisty a státní zástupkyní, podle obžaloby vynášeli informace

Kauza Bereta se dostala před soud. Obžaloba viní policisty, celníka a státní zástupkyni, že vynášeli informace z trestních řízení. Hlavní líčení začalo čtením obžaloby, která má přes dvě stě stran, potom začali vypovídat obžalovaní. Vinu odmítají.
26. 4. 2021Aktualizováno26. 4. 2021, 17:28|

Kauza Bereta se k došetření nevrátí, rozhodl soud. Hlavní líčení má být v březnu

Okresní soud pro Prahu-východ po předběžném projednání obžaloby nařídil hlavní líčení v takzvané kauze Bereta. Návrhy vrátit případ zpět k došetření odmítl. V kauze jde o podezření z vynášení informací z trestních řízení. Obžalobě v ní čelí státní zástupkyně Dagmar Máchová, detektiv protikorupční jednotky Radek Holub, bývalý celník Pavel Šíma a někdejší policisté Igor Gáborík a Vladimír Zmrhal.
8. 1. 2021|