TÉMA

Oděvy

Inflace je nejvyšší za téměř 30 let. Zdražilo hlavně bydlení, benzin a potraviny

Meziroční růst spotřebitelských cen v Česku je nejvyšší od prosince 1993. Inflace v dubnu zrychlila na 14,2 procenta z březnových 12,7 procenta. Vliv na to měly zejména ceny bydlení, pohonných hmot a potravin. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ). Inflace v dalších měsících podle analytiků překoná i patnáct procent. ČNB tak podle nich bude ještě zvyšovat sazby. Kvůli vysoké inflaci se od září znovu mimořádně zvednou důchody.
10. 5. 2022Aktualizováno10. 5. 2022, 18:20|

Růst maloobchodních tržeb v září zpomalil

Tržby v maloobchodě v Česku v září meziročně stouply o 3,4 procenta. Po srpnovém revidovaném růstu o 4,6 procenta se ale jedná o zvolnění. V září se tak tržby zvýšily posedmé za sebou. Nejvýrazněji rostly opět v internetovém a zásilkovém obchodu, tržby za potraviny klesly. Vyplývá to z informací, které v pátek zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ).
5. 11. 2021|

Kara Trutnov je v insolvenci, řízení začalo i se sesterskou Pietro Filipi

Do insolvence poslal soud kožešnickou společnost Kara Trutnov. Návrh na sebe podala sama, dluží přes čtvrt miliardy korun. Své ekonomické potíže dává do souvislosti s vládními opatřeními proti koronaviru. Insolvenční řízení začalo i s další oděvní společností Pietro Filipi a firmou Pietro Filipi stores.
8. 2. 2021|

Očištěné tržby prodejcům v říjnu meziročně klesly o 0,2 procenta. Dobře se ale vedlo lékárnám a potravinám

Maloobchodní tržby očištěné o kalendářní vlivy se v říjnu meziročně snížily o 0,2 procenta a meziměsíčně klesly o 1,9 procenta. Nižší byly tržby za nepotravinářské zboží, naopak za potraviny rostly, informoval Český statistický úřad (ČSÚ). Říjnové výsledky ovlivnila opatření proti šíření koronaviru, kvůli kterým byla řada prodejen převážně nepotravinářského zboží uzavřena nebo měla omezený provoz.
7. 12. 2020Aktualizováno7. 12. 2020, 15:34|