TÉMA

Rozptylové podmínky

Na severu a východě Moravy se špatně dýchá. Na Ostravsku je stále smogová situace

V Moravskoslezském, části Olomouckého  a Zlínském kraji přetrvávají zhoršené rozptylové podmínky. Smogová situace stále platí pro oblast Ostravska, Karvinska a Frýdecko-Místecka. Téměř trojnásobku čtyřiadvacetihodinového imisního limitu dosáhla koncentrace polétavého prachu v Hranicích na Přerovsku. Ve Zlínském kraji byl nejvýrazněji ráno překročen limit ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku.
28. 12. 2021|

V části Moravskoslezského kraje meteorologové vyhlásili smogovou situaci

V Moravskoslezském kraji jsou zhoršené rozptylové podmínky. Meteorologové proto v noci kvůli vysokým koncentracím polétavého prachu v ovzduší v části kraje vyhlásili smogovou situaci. Výstraha je platná pro oblast Ostravska, Karvinska a Frýdecko-Místecka. Meteorologové navíc neočekávají, že by se situace měla výrazně zlepšovat, a upozorňují na to, že v blízké době hrozí možnost vyhlášení regulace.
27. 12. 2021|

Limity prachu v ovzduší jsou ve většině kraje překročeny dvojnásobně. Nejhůř se dýchá v Třinci

V Moravskoslezském kraji jsou zhoršené rozptylové podmínky. Imisní limit pro polétavý prach PM10, který je 50 mikrogramů na metr krychlový, je překročen na všech měřicích stanicích, na většině dvojnásobně, v Třinci na Frýdecko-Místecku i trojnásobně. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).
3. 12. 2020|