TÉMA

Kateřina Vltavská

Spor mezi ministerstvem spravedlnosti a soudkyní kauzy Postoloprt končí. Žalobu vzala zpět

Městský soud v Praze zastavil řízení ohledně udělení výtky chomutovské soudkyni Kateřině Vltavské. Tu uložila bývalá ministryně spravedlnosti Marie Benešová kvůli pochybení při rozhodování v kauze Postoloprty. Soudkyně tehdy nesprávně odsoudila tamější radní. Vltavská na výtku reagovala správní žalobou, kterou ale nyní vzala zpět. České televizi informaci potvrdil mluvčí soudu Adam Wenig.
13. 9. 2023|

Justice se bude znovu zabývat výtkou od exministryně Benešové pro soudkyni postoloprtské kauzy

Městský soud v Praze se bude znovu zabývat výtkou, kterou udělila bývalá ministryně spravedlnosti Marie Benešová chomutovské soudkyni Kateřině Vltavské. Ta údajně pochybila při rozhodování v kauze Postoloprty, když nesprávně odsoudila tamější radní. Vltavská se proti výtce ohradila správní žalobou, které dal za pravdu pražský městský soud. Jeho rozhodnutí teď zrušil Nejvyšší správní soud. Česká televize informaci zjistila z úřední desky NSS.
17. 7. 2023|

Benešová si stojí za výtkou pro soudkyni postoloprtské kauzy. Podala kasační stížnost

Ministryně spravedlnosti Marie Benešová (za ANO) dál trvá na výtce pro soudkyni Kateřinu Vltavskou, která měla chybovat v kauze Postoloprty. Městský soud v Praze výtku zrušil, protože podle něj ministryně nemůže do práce soudců takto zasahovat. Benešová podala proti rozsudku kasační stížnost k Nejvyššímu správnímu soudu. České televizi to potvrdil mluvčí ministerstva spravedlnosti Vladimír Řepka.
18. 11. 2020|