TÉMA

Martin Pošta

Signal Festival vnese světlo do tří pražských čtvrtí i rozšířené reality

Po dvou letech se do Prahy vrací Signal Festival. Devátý ročník digitální a kreativní kultury ozvláštní Karlín, Staré Město a poprvé také Holešovice light designem, konceptuálním uměním i oblíbeným videomappingem. A nově také rozšířenou realitou. Projekce a instalace spojuje umělecké využití světla a také hlavní téma, které odkazuje k udržitelnosti i pandemii. Většina děl je umístěna venku. Zahájení obstará 14. října videomapping na karlínském kostele.
14. 10. 2021|

Někteří na film bez popcornu jít nechtějí, obává se předseda kinařů. Čas zachránit biografy je teď

Po jednosálových kinech se ve čtvrtek otevírají i multikina. Návrat diváků potrvá ale několik měsíců, upozorňuje předseda Asociace provozovatelů kin Martin Pošta. Návštěvnosti by mohla pomoci programová nabídka letních měsíců, kdy se na velká plátna dostávají jak plánované snímky, tak ty divácky atraktivní s odloženou premiérou kvůli covidu. Pošta také věří, že fanoušci kinematografie cestu do kin najdou souběžně s dalším rozvolňováním, současná opatření některé totiž spíše odrazují.
10. 6. 2021|

Děčín má po pěti měsících primátora, město povede Jiří Anděl

Vedení Děčína převzal bývalý náměstek Jiří Anděl (ANO), nahradil Jaroslava Hroudu (ANO), který byl z funkce primátora odvolán spolu s dalšími členy vedení města v červnu. Pro Andělovo zvolení primátorem bylo 17 zastupitelů, deset se zdrželo.
12. 11. 2020Aktualizováno12. 11. 2020, 14:33|