TÉMA

Zvonařka

Kvůli opravám na Mendlově náměstí v Brně se tvořily kolony. MHD nabírala i půlhodinová zpoždění

Zahájení rekonstrukce vodovodu a kanalizace na Mendlově náměstí v Brně způsobuje od rána komplikace v dopravě. Uzavřená je Křížová ulice od Václavské až po náměstí, nelze také odbočit z Úvozu na náměstí. Všechny objízdné trasy byly v pondělí zahlcené auty, především ulice Poříčí, Hlinky a křižovatka u pisárecké vozovny. Autobusové linky 84 a E56 nabíraly i půlhodinová zpoždění, vyplývá z informací dopravního podniku na Twitteru.
1. 11. 2021Aktualizováno1. 11. 2021, 19:46|

Řidiče i cestující čekají v Brně další problémy. Jednička urazí asi jenom polovinu trasy

Následující víkend přinese cestujícím i řidičům v Brně řadu omezení. V sobotu se kvůli rekonstrukci pro veškerou dopravu uzavře Lesnická ulice, omezení tam potrvají do konce roku. Ve stejný den začne i avizovaná dvouletá výluka tramvajové linky 1 podél Žabovřeské ulice. V neděli se pak dělníci vrátí také do okolí autobusového nádraží Zvonařka, informoval web kopemezabrno.cz.
7. 1. 2021|

Brněnská Zvonařka se chystá na kolaudaci. Nádraží má novou přístavbu, osvětlení a informační systém

Autobusové nádraží Zvonařka v Brně je po rekonstrukci a čeká ho zkušební provoz. Práce vyšly na víc než sto milionů korun. Nádraží obvykle denně odbaví zhruba 750 spojů, cestujících se tam během všedního dne vystřídá až osmnáct tisíc. Teď provoz kvůli vládním opatřením klesl asi na dvě třetiny.
22. 12. 2020|

Pod temnou střechu Zvonařky přivádějí dělníci světlo. Oprava brněnského autobusového nádraží se chýlí ke konci

Modernizace autobusového nádraží Zvonařka v Brně po roce spěje ke konci. Zbývá položit nový asfaltový koberec a doladit detaily na zábradlí, nástupištích a nové výpravní budově. Tu chce majitel otevřít okolo Vánoc.
7. 11. 2020|

Temné Zvonařce svítá na lepší časy. Dělníci začali s opravou brněnského autobusového nádraží

Rekonstrukce autobusového nádraží Zvonařka v Brně začala. Dlouho plánovaná modernizace slibuje pohodlnější zázemí pro cestující, oprav se dočkají i nástupiště a cesty kolem, přibudou taky parkovací místa. Investor, firma ČSAD Brno, práce vyčíslil na 100 milionů korun, tři čtvrtiny pokryjí evropské dotace.
28. 1. 2020|