TÉMA

Petra Hřebíčková

Česká televize na podzim uzavře Případy 1. oddělení. Chystá také komedie o zdraví a Zločin na hranicích

Česká televize prozradila seriálové a filmové novinky, které se objeví v podzimním programu. K divácky očekávaným patří poslední řada krimiseriálu Případy 1. oddělení. Kriminálního prostředí se více či méně týká také minisérie Pozadí událostí a v rakouské koprodukci natočený Zločin na hranicích. Zjištění, že „lékař léčí, láska uzdravuje“ spojuje čtyři nové televizní komedie o zdraví a nemoci. Pouze v iVysílání bude k vidění novinka Pět let o jednom pomaturitním vzpomínání.
21. 7. 2022|

Zbožňovaný je autentický, říká scenárista Kolečko. Nepotřebuje prý definovat, co chce předat

Ve svém novém filmu Zbožňovaný se scenárista a podruhé i režisér Petr Kolečko chopil osobního příběhu inspirovaného jeho dědečkem. Toho si zahrál Jiří Bartoška a v rodinné komedii musí řešit intriky léta utajovaného vztahu. „Pro mě bylo intimní to udělat, protože je to o dědovi, o rodině, o lásce, o odpuštění,“ nastínil Kolečko.
24. 8. 2021|

Petr Kolečko může za nevěru „zbožňovaného“ Bartošky i za vztahy mezi chataři. Podívejte se na ukázky

V září se diváci mohou těšit na dva tituly podle scénáře Petra Kolečka. Do kin se dostane komedie Zbožňovaný o dlouhodobé nevěře a jejích následcích, v hlavní roli s Jiřím Bartoškou. Snímek, který Kolečko i režíroval, vznikl s přispěním České televize. Na obrazovce ČT se začne také na podzim vysílat nový komediální seriál Osada. Sleduje vztahy různorodých lidí, kteří mají ale jedno společné – chataření.
29. 7. 2021|

Jiří Bartoška je Zbožňovaný. Inspiroval ho děda Petra Kolečka

Scenárista a také režisér Petr Kolečko dokončil svůj druhý celovečerní film, při jehož natáčení se posadil také na režisérskou židli. V komedii s poučením, že tajemství člověka vždycky dostihnou, obsadil do hlavní role Jiřího Bartošku. Snímek vznikal s pracovním názvem Božský děda, do kin bude nakonec uveden jako Zbožňovaný.
29. 10. 2020|