TÉMA

Leoš Noha

Hodného estébáka beru jako nadpřirozenou postavu, říká herec Noha

Do druhé půlky vstoupil osmidílný seriál České televize a německé ZDF To se vysvětlí, soudruzi. Jde v něm o vyšetřování nadpřirozených událostí v Československu osmdesátých let, které nakonec tak úplně nadpřirozené nejsou. To vše pod dohledem „zlé“ a „hodné“ Státní bezpečnosti. Tu hodnou představuje dnes hodně obsazovaný herec Leoš Noha. „No, byla to věru krušná práce, ale jsem se svým výsledkem spokojený,“ řekl Noha v pořadu Interview ČT24 o tom, jak dostat do role vtip.
2. 4. 2024|

To se vysvětlí, soudruzi. Paranormální jevy vyšetřují v seriálu České televize a německé ZDF

Ve studiích na Kavčích horách dočasně sídlí Ústav paranormálních jevů. Jeho pracovníci hrají důležitou roli v chystaném seriálu, který vzniká ve spolupráci České televize a německé ZDF. Seriál To se vysvětlí, soudruzi! chce po desetiletích navázat na kdysi oblíbené koprodukční projekty z osmdesátých let, v nichž se děj chystané novinky odehrává.
11. 5. 2023|

Ubal a zmiz, radí česká gangsterská komedie. Odkazuje k filmům Guye Ritchieho

Režisér a scenárista Adam Hobzik dotočil svůj celovečerní debut s názvem Ubal a zmiz. Černá komedie se inspiruje stylem britských gangsterek, odehrává se ale v Praze. V příběhu odehrávajícím se během jedné noci hrají například Matouš Ruml, Marek Lambora nebo Karel Dobrý.
26. 10. 2020|