TÉMA

Guy Ritchie

Triky pro novinku Guye Ritchieho vznikaly v Praze. Premiéru zpozdili problematičtí ukrajinští padouši

Špionážní komedie režiséra Guye Ritchieho Operace Fortune: Ruse de guerre, která vstoupila do českých kin, vznikala kromě Anglie, Turecka či Kataru i v pražských Nuslích. Zdejší postprodukční studio MagicLab kompletně zaštitovalo výrobu vizuálních efektů včetně výbuchů, dopravních prostředků i celých měst. Trikový supervizor a šéf MagicLabu Michal Křeček v rozhovoru pro ČT24 popisuje, proč si jeho firmu britský režisér či jeho producenti vybrali už počtvrté.
15. 1. 2023|
Doporučujeme

Vytváří krev, jiskry i celá panoramata. Trikaři z pražských Nuslí pracují na efektech pro Hollywood

Pražské postprodukční studio MagicLab vytvořilo všechny speciální efekty nového filmu Rozhněvaný muž režiséra Guye Ritchieho s Jasonem Stathamem v hlavní roli. Pro firmu sídlící v Nuslích jde o velký úspěch – o práci se totiž s žádným jiným trikovým studiem nedělila. Trikaři měsíce upravovali necelých pět stovek záběrů, do nichž uměle přidávali výstřely zbraní, jiskry při zásazích či zakrvácené rány na tělech herců.
23. 7. 2021Aktualizováno25. 7. 2021, 16:06|

Ubal a zmiz, radí česká gangsterská komedie. Odkazuje k filmům Guye Ritchieho

Režisér a scenárista Adam Hobzik dotočil svůj celovečerní debut s názvem Ubal a zmiz. Černá komedie se inspiruje stylem britských gangsterek, odehrává se ale v Praze. V příběhu odehrávajícím se během jedné noci hrají například Matouš Ruml, Marek Lambora nebo Karel Dobrý.
26. 10. 2020|