TÉMA

Notebook

Nákupy se s covidem stále více přesouvají na internet, potvrzují statistici

Internet k nakupování používá 57 procent Čechů, což je o 18 procentních bodů více než v roce 2019 před pandemií koronaviru a o tři body více než loni. Za dva roky to tak představuje nárůst podílu nakupujících on-line téměř o polovinu. Jídlo z restaurací si objednává pětina lidí, loni to bylo 13 procent. Vyplývá to z údajů, které v úterý prezentoval Český statistický úřad.
23. 11. 2021|

Dva dělníci na Moravě pomáhali po tornádu, podle policie také kradli. Hrozí jim přísnější trest

Policie podezřívá z krádeže dvojici dělníků, kteří přijeli pomáhat do tornádem postižených Mikulčic na Hodonínsku. Podle policie ukradli notebooky a mobilní telefony. Vzhledem k vyhlášenému stavu nebezpečí jim hrozí přísnější tresty, informoval na webu jihomoravský policejní mluvčí Pavel Šváb.
26. 7. 2021|

Výtržnice z Kapitolu čelí podezření, že se snažila prodat notebook Pelosiové ruským tajným službám

Americké úřady vyšetřují, zda jedna z účastnic nepokojů v sídle Kongresu ze začátku měsíce neukradla notebook či externí pevný disk předsedkyni Sněmovny reprezentantů Nancy Pelosiové a nesnažila se ho prodat ruským tajným službám. Podle agentury Reuters to vyplývá ze soudního podání, které obsahuje vyjádření jednoho z vyšetřovatelů Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI).
18. 1. 2021|

Práce z domova a distanční výuka zvedly zájem o webkamery. Prodeje stouply o tisíce procent

Největší zájem v on-line prodejnách měli vloni Češi o webkamery. Jejich prodeje stouply až o tisíce procent. ČT to potvrdily čtyři velké e-shopy. Důvodem byla hlavně práce z domova a distanční výuka ve školách. Podle analýzy Asociace pro elektronickou komerci zvládli Češi v e-shopech za minulý rok utratit bezmála 200 miliard korun.
11. 1. 2021|

Enormní poptávka po webkamerách a noteboocích. Prodejci hlásí až tisíciprocentní nárůst

Poptávka po webkamerách, noteboocích i klávesnicích rapidně roste. Prodejci zaznamenávají až tisíciprocentní nárůst, zájem připisují distanční výuce a práci z domova. Kvůli vysoké poptávce už elektronika začíná docházet. Podle některých lze zlepšení očekávat až v lednu. Informaci ČT sdělili oslovení prodejci.
27. 10. 2020|

Církevním školám chybí vybavení na distanční výuku. Potřebují desítky počítačů, na které nejsou peníze

Církevní školy nemůžou zajistit dostatečné technické zázemí pro distanční výuku. Od zřizovatele, na rozdíl od státních škol, nedostaly žádný příspěvek na vybavení. Počítače by přitom potřebovali učitelé i žáci. Ředitelé církevních škol proto nakupují počítače a webkamery z vlastních prostředků. Jak sami říkají, potřebovali by jich ale mnohem víc.
24. 10. 2020|