TÉMA

Čimelice

Obyvatelé Čimelic vzpomínali na Karla Schwarzenberga při bohoslužbě v místním kostele

Bohoslužba v Čimelicích na Písecku připomněla zesnulého Karla Schwarzenberga. Bývalý ministr zahraničí v obci, a také nedalekém Orlíku, strávil část dětství. Zemřel v neděli, ve věku osmdesáti pěti let.
15. 11. 2023|

Schwarzenberga uctí čimelická mše, parlament i Černínský palác připravily kondolenční knihy

Ministerstvo zahraničí v pondělí odpoledne vystavilo kondolenční knihu k úmrtí bývalého ministra Karla Schwarzenberga, k dispozici bude ještě v úterý a ve středu. Připojit svůj podpis přislo asi čtyřicet lidí, mezi nimi i papežský nuncius a řada velvyslanců. Od pondělního odpoledne je kondolenční kniha přístupná také v Poslanecké sněmovně. Schwarzenberga, který zemřel o víkendu ve věku 85 let, vzpomenou i jihočeské Čimelice, kde prožil dětství.
13. 11. 2023Aktualizováno13. 11. 2023, 17:43|

Ve věku 85 let zemřel Karel Schwarzenberg

Ve věku 85 let zemřel Karel Schwarzenberg. Poslední dny byl hospitalizován ve Vídni. Mnoho let patřil k nejvýraznějším osobnostem české politické scény, mimo jiné byl ministrem zahraničí, předsedou TOP 09 a senátorem.
12. 11. 2023Aktualizováno12. 11. 2023, 21:55|

Na řidiče čekají objížďky kvůli pokračující stavbě D4 mezi Příbramí a Pískem

Řidiči letos musejí počítat s uzavírkami kvůli pokračující stavbě dálnice D4 mezi Příbramí a Pískem. Objížďky na ně budou čekat u Milína na Příbramsku nebo u Letů na Písecku. Projekt v letošním roce vstupuje do třetí stavební sezony a řidiči se už projedou po některých hotových úsecích dálnice, informovala za stavební firmy Daniela Pedret.
2. 3. 2023|