TÉMA

Vodochody

Hasiči se blíží k likvidaci požáru v Českém Švýcarsku. Zásah komplikuje počasí a nedostatek deště

V Národním parku České Švýcarsko nadále zasahuje na tisíc hasičů. Požářiště se už podle jejich ředitele Vladimíra Vlčka podařilo zmenšit na zhruba 398 hektarů. Stále se ale rozhořívají ohniska například u Pravčické brány, nebo na vrchu Bouřňák. Jedno ze skrytých ohnisek se ráno rozhořelo i v oblasti nad Hřenskem. Nyní je již pod kontrolou. Na letiště Vodochody kolem poledne znovu dorazila letadla Canadair z Itálie, která pomáhala hasit požár před týdnem.
5. 8. 2022Aktualizováno5. 8. 2022, 20:04|

Hasičům v Českém Švýcarsku dorazí posily, v sobotu chtějí zmenšit hořící plochu

Hasiči po šesti dnech od začátku zásahu chtějí zmenšit území, které požár zachvátil, o víkendu tam podle jejich šéfa Vladimíra Vlčka stáhnou další posily o síle až 280 lidí. Děčín zakázal vstup do vybraných částí lesa. Dvě letadla Air Tractor ze Švédska, která nahrazují italské letouny Canadair, přistála po poledni ve Vodochodech, následně oba stroje odletěly hasit. Se západem slunce ale letadla i helikoptéry musely hašení přerušit, pokračovat budou zase ráno.
29. 7. 2022Aktualizováno29. 7. 2022, 22:39|

Nový majitel Aera Vodochody neplánuje vybudovat mezinárodní letiště

Nový majitel výrobce letecké techniky Aero Vodochody nepočítá s vybudováním mezinárodního civilního letiště pro osobní ani nákladní přepravu. Letiště bude sloužit hlavně pro firemní potřeby. Na dotaz to v pondělí uvedl mluvčí Aera Vodochody Tobiáš Tvrdík. Vytvořit ve Vodochodech mezinárodní letiště, které by mohlo konkurovat Ruzyni, plánoval předchozí majitel Aera, investiční skupina Penta.
29. 11. 2021Aktualizováno29. 11. 2021, 13:42|

Prodej Aera Vodochody je dokončený. Získal ho maďarský finančník

Aero Vodochody nově patří společnosti HSC Aerojet, v níž má většinu maďarský finančník Szalay-Bobrovniczky. Menší podíl vlastní česká skupina Omnipol. Vedení společnosti se ujímá Viktor Sotona, ve funkci nahradí Dietera Johna. Aero dosud vlastnila skupina Penta. Součástí prodeje je i letiště Vodochody, řekla mluvčí Omnipolu Marika Přinosilová. Aero zaměstnává přes třináct set lidí, je největším tuzemským výrobcem letecké techniky.
30. 9. 2021|

Maďarská firma může koupit výrobce letadel Aero Vodochody, rozhodl antimonopolní úřad

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil prodej výrobce letadel Aero Vodochody maďarské firmě Aero, kterou vlastní skupina Omnipol a maďarský podnikatel András Tombor. Antimonopolní úřad rozhodl v pondělí a jeho rozhodnutí je pravomocné, informoval mluvčí úřadu Martin Švanda v tiskové zprávě. Na rozhodnutí úřadu upozornil server Euro.cz.
20. 10. 2020|