TÉMA

Loučná

Popadané stromy zastavily vlaky v Libereckém kraji, zablokovaly i silnici u Železného Brodu

Silný vítr a popadané stromy zkomplikovaly v podvečer dopravu na Jablonecku a Semilsku. Spadlé stromy zablokovaly hlavní silnici 10 ze Železného Brodu na Tanvald, a zkomplikovaly i dopravu na dalších místech. Během hodiny vyjížděli hasiči k desítce popadaných stromů, nejvíc v oblasti kolem Železného Brodu, řekla mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Eva Klímová.
11. 7. 2021Aktualizováno11. 7. 2021, 21:40|

Hladiny rozvodněných řek po bouřkách klesají. Na čtyřech je stále druhý stupeň

Na druhém stupni povodňové aktivity jsou čtyři řeky na západě a severovýchodě Čech. Na několika dalších místech platí první stupeň. Hladiny se zvedly po čtvrtečních prudkých bouřkách, nejvážnější situace nastala na východě Plzeňského kraje na tocích v povodí Úslavy a Klabavy. Na Úslavě v Koterově platil ještě v pátek odpoledne nejvyšší, tedy třetí stupeň povodňové aktivity. Kvůli rozlití řeky Trnavy museli v Křelovicích na Pelhřimovsku hasiči evakuovat dětský tábor. Voda z protržené hráze zaplavila pietní místo Ležáky.
9. 7. 2021Aktualizováno9. 7. 2021, 22:02|

Déšť dál rozvodňuje řeky. Na východě Čech a na Moravě platí třetí povodňové stupně

Po vydatných deštích stoupaly i ve středu hladiny řek na východě Čech a na Moravě. Třetí stupeň povodňové aktivity hlásilo během dne mnoho míst po celém Česku. Hasiči pomáhali stavět provizorní hráze z pytlů s pískem a odčerpávali vodu ze sklepů. Na Karvinsku voda omezila provoz na dálnici D1 u Vrbice a toky jsou rozvodněné i ve Zlínském kraji. Řeka Morava ve Strážnici se blíží stupni extrémního povodňového ohrožení, obyvatelé však evakuování nejsou.
14. 10. 2020Aktualizováno14. 10. 2020, 23:53|