TÉMA

Jaroslav Vymazal

Přes dražší benzin a naftu města opět trápí kolony. Situaci zhoršují i probíhající opravy

Po zimní pauze se v Česku opět naplno rozjely opravy silnic. Od začátku dubna se kvůli pracím dostaly počty a délky kolon na hodnoty, které byly běžné před nástupem pandemie covidu, a to i přesto, že jsou výrazně dražší pohonné hmoty a také stavební materiál. V obou případech je ale jejich dopad na průjezdnost silnic minimální. Silničáři nyní odkládají jenom nové projekty, opravy však pokračují.
30. 4. 2022|

Silničáři kvůli opravě uzavřeli frekventovaný tunel v Jihlavě. Řidiče čekají objížďky a policejní kontroly

Kvůli rekonstrukci je v Jihlavě uzavřený frekventovaný tunel, který slouží jako hlavní tepna mezi dálnicí D1 a Znojmem. Podle dat Ministerstva dopravy jím projede deset tisíc aut denně. Oprava potrvá do 30. června. Tranzitní těžká doprava musí Jihlavu objíždět přes dálnici D1, Humpolec a Pelhřimov, centrem projedou jen osobní auta.
19. 4. 2022|

V Jihlavě po dvanácti letech zdraží MHD. Tržby dopravního podniku by se mohly zvednout až o čtvrtinu

Jihlava po dvanácti letech zdraží jízdné v MHD, u většiny jízdenek se tarif zvýší do třiceti procent. Dopravní podnik města Jihlavy očekává, že se jeho tržby z jízdného po květnovém zdražení zvýší o pětinu až o čtvrtinu. Ceny stoupnou kvůli zdražení paliv a energií. Podnik měl loni z jízdného tržby 40 milionů korun, město na provoz veřejné městské dopravy přispělo 99 miliony, řekl předseda představenstva dopravního podniku Radim Rovner.
8. 4. 2022|

Jihlava rozšíří trolejbusovou síť, napojení se dočká Bedřichov i Bosch Diesel

Jihlava prodlouží dráhu pro městské trolejbusy o několik kilometrů do části Bedřichov, k tamní průmyslové zóně s velkými továrnami. Na stavbu za 129,8 milionu korun bez daně už město vybralo zhotovitele, který příští měsíc převezme staveniště. Skončit by měl příští rok na podzim, řekl náměstek primátorky Petr Ryška (ODS). Přibližně dvě třetiny tohoto projektu by měla pokrýt evropská dotace.
27. 8. 2021|

Jihlava zpoplatnila parkoviště u kulturního domu, auta se teď hromadí o pár metrů dál

Jedno parkoviště skoro prázdné a druhé jen o pár metrů vedle od brzkého rána beznadějně plné. Jihlava zpoplatnila stání pro auta u kulturního domu, dřív hojně využívaná. Kapacity parkoviště ale teď chybí, protože platit řidiči nechtějí.
29. 7. 2021|

V obvodu Praha 1 vyhrála Němcová z ODS. Hampl mandát neobhájil

Senátorkou ve volebním obvodu Praha 1 bude bývalá předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová (ODS). Ve druhém kole senátních voleb získala 63,96 procenta hlasů. Dosavadní senátor Václav Hampl (za KDU-ČSL) skončil druhý, dostal 36,03 procenta hlasů.
10. 10. 2020|