TÉMA

Komunikace vlády

„Nemůžeme se kvůli strachu vzdát svobody,“ zdůraznil prezident Pavel v novoročním projevu

Česká společnost se po prosincovém masakru na filozofické fakultě v Praze musí snažit překonat strach, který v ní krutý čin střelce vyvolal, protože není možné na úkor strachu obětovat svobodu. Prezident Petr Pavel to uvedl v novoročním projevu. Lidi vyzval k tomu, aby neignorovali problémy ve svém okolí a sami usilovali o větší bezpečí komunity a celého národa. Pavel dále ocenil stabilitu současné vládní koalice, ale vytknul jí, že neumí své nepopulární, ovšem nutné reformy dostatečně vysvětlit veřejnosti.
1. 1. 2024Aktualizováno1. 1. 2024, 20:03|

Uzávěra okresů měla po třech týdnech skončit. Chce-li vláda kompromis, ať zavře hranice krajů, říká Feri

Nouzový stav není podle opozičního poslance Dominika Feriho (TOP 09) již potřeba. Stávající opatření je potřeba zmírnit, míní, a to i s ohledem na to, že je vláda vyhlásila na tři týdny, což řada lidí vzala jako jasný příslib a na prodlužování uzávěry okresů není připravena. S odvoláním na epidemiology Feri tvrdí, že její vliv je menší, než by se mohlo zdát ze zlepšujících se čísel, a že by stačilo uzavřít hranice krajů. Je přesvědčen, že k tomu již vláda nouzový stav nepotřebuje a může potřebná opatření vyhlásit podle pandemického zákona a zákona o ochraně veřejného zdraví. Dominik Feri byl hostem Interview ČT24.
24. 3. 2021|

Marketingový expert Horák: Vláda v komunikaci tápe, měla by se radit se sociology

Za propadem důvěry české veřejnosti k vládě stojí neustálý a nepřehledný výčet opatření, ve kterých už řada lidí nemá jasno, myslí si expert na politický marketing Jakub Horák, který byl hostem pořadu Interview ČT24. Kabinet podle něj neumí formulovat, co restrikcemi vlastně zamýšlí, a jeho komunikace je roztříštěná. Lídři země by se podle něj měli spojit se sociology, kteří lidskému jednání rozumí.
15. 3. 2021|

Bezpečnostní expert Salivar: Komunikace vlády je příšerná, premiér nemá důvěru obyvatel

V posledních dnech přední politici celého světa promlouvají k občanům s prosbami o dodržování opatření proti šíření koronaviru, s výzvami k solidaritě i se slovy povzbuzení. Při těchto proslovech není důležité jenom to, co kdo říká, ale i jak to říká. Rétorika českého premiéra se během covidové doby nepochybně proměnila, páteční projev k lidem byl pak výrazně emotivní až rázný. Premiér při něm ale zároveň hodně nahlížel do papírů. Podle ředitele CEVRO institutu Jaroslava Salivara, který byl hostem pořadu Události, komentáře, jsou Babišovy projevy neprofesionální a v lidech nevzbuzují důvěru.
10. 10. 2020|