TÉMA

Salt Lake City

Začíná festival nezávislých filmů Sundance. Závislý je ale na internetovém připojení

V americkém Utahu začíná tradiční festival nezávislého filmu Sundance. Jde o první letošní kulturní akci podobného typu, která nebyla zrušena nebo přesunuta. Kvůli pandemii se ale koná on-line.
28. 1. 2021|

Olympiáda se v Tokiu letos nekonala. Není ale první, v minulosti byly proti světové války

Měl to být svátek sportu. V japonském Tokiu se po 56 letech měly konat znovu letní olympijské hry. Pandemie ale byla proti a nejsledovanější globální událost roku odsunula o rok. Není to ale poprvé. V novodobé historii olympiád se v několika případech zrušily Hry úplně, jindy měnily pořádající zemi a ve dvou případech se konaly v podstatě „jen“ pro část světa. Důvodem byla vždy politika, letos ale bezprecedentně situace týkající se zdraví.
30. 12. 2020|

Největší selhání americké vlády v dějinách, kritizovala Harrisová přístup ke covidu. Pence postup hájil

Osm dní po první prezidentské debatě se v televizním duelu střetli také kandidáti na funkci amerického viceprezidenta – současný zástupce hlavy státu Mike Pence a demokratická senátorka Kamala Harrisová. Zejména Pence je nyní podle médií pod velkým tlakem, kampaní totiž otřásá šíření koronavirové nákazy v nejvyšších patrech americké politiky. Také Harrisová už v debatě zkritizovala administrativu prezidenta Donalda Trumpa za přístup k pandemii covidu-19.
8. 10. 2020Aktualizováno8. 10. 2020, 14:21|

Bílý dům ohniskem koronaviru? Trumpův tým podle médií situaci podcenil

Už sedmnáct lidí z okolí amerického prezidenta Donalda Trumpa oznámilo v posledních dnech pozitivní test na koronavirus. Bílý dům se nejspíš stal ohniskem nákazy. Desítky dalších lidí, včetně vrchního velení armády, jsou v karanténě. Onemocnělo i 11 zaměstnanců, kteří se podíleli na první debatě Trumpa a Joea Bidena v Clevelandu. Ve středu je v plánu debata viceprezidentských kandidátů, kterou budou provázet velmi přísná opatření.
7. 10. 2020Aktualizováno7. 10. 2020, 20:20|