TÉMA

Jan Grois

ANO, SPD a Znojmáci uzavřeli ve Znojmě koaliční smlouvu, mají křehkou většinu

Znojmo povede koalice ANO, SPD a Znojmáci. Podepsali koaliční smlouvu, budou vytvářet programové prohlášení a řešit rozdělení funkcí v radě města. Koalice disponuje šestnácti mandáty z jednatřiceti. Kvůli koalici s SPD vystoupil z hnutí ANO zvolený zastupitel Jan Šťastník a z hnutí Znojmáci rezignovali na mandát Jan Padalík a následně Bruno Kotrnetz, který za něj měl nastoupit jako náhradník. V zastupitelstvu tak zasedne až druhý náhradník Bert Bartas.
3. 10. 2022Aktualizováno3. 10. 2022, 17:09|

Bývalý starosta Znojma Grois i současný Malačka opustili ČSSD. Strana prý ztratila dřívější hrdost

Bývalý starosta Znojma Jan Grois ani jeho nástupce Jakub Malačka už nejsou v ČSSD. Informoval o tom server iDNES.cz. Grois to potvrdil na svém facebookovém profilu, kde napsal, že ho už nebavilo obhajovat vnitřní politiku strany. Podle Malačky ČSSD jako strana ztratila dřívější hrdost a přestala komunikovat s členskou základnou.
31. 3. 2021|

Starosta Znojma Grois chce vytvořit novou koalici. ANO by v ní nahradili lidovci a Pro Znojmo

Koalici občanských a sociálních demokratů ve Znojmě zřejmě doplní KDU-ČSL a Pro Znojmo. Tyto dva subjekty nahradí hnutí ANO, které dosud tvořilo koalici s ČSSD a ODS. O podepsání memoranda o vzniku nové koalice informoval v pondělí večer starosta města Jan Grois (ČSSD) na svém facebookovém profilu. Lidovci a Pro Znojmo ovšem dále na Groisově odstoupení z funkce starosty trvají.
22. 12. 2020|

Senátorem za obvod Znojmo bude Tomáš Třetina. Ve druhém kole porazil Jana Groise

Senátorem ve volebním obvodu Znojmo bude Tomáš Třetina (TOP 09), který získal 54,57 procenta hlasů. Vyplývá to z údajú ČSÚ. Druhý Jan Grois (ČSSD, za SOM) dostal 45,42 procenta hlasů. Druhého kola voleb se zúčastnilo 20,67 procenta voličů, o týden dříve hlasovalo 41,74 procenta.
10. 10. 2020Aktualizováno10. 10. 2020, 17:11|

Senátní duel na Znojemsku: O křeslo v horní komoře se utkají Tomáš Třetina a Jan Grois

ČT24 připravila duely všech kandidátů do Senátu, kteří postoupili do druhého kola a kteří tak mají reálnou šanci stát se zákonodárci v horní komoře parlamentu. V obvodu číslo 54 – Znojmo se utkají starosta Moravského Krumlova Tomáš Třetina (ODS+STAN+TOP 09) se znojemským starostou a sociálním demokratem Janem Groisem (SOM). Třetina v prvním kole získal 30,37 procenta hlasů, Grois pak 25,75 procenta hlasů. K volbám přišlo minulý týden 33,42 procenta voličů. O tom, kdo z kandidátů nakonec místo v Senátu získá, se rozhodne ve druhém kole, které bude v pátek od 14 do 22 hodin a v sobotu od 8 do 14 hodin.
6. 10. 2020|

Tomáš Třetina a Jan Grois se utkají o křeslo senátora v obvodu Znojmo

Do druhého kola senátních voleb v obvodu Znojmo postoupili Tomáš Třetina (TOP 09) a Jan Grois (za ČSSD jako nezávislý). Třetina měl v prvním kole voleb 30,37 procenta hlasů, Grois 25,95 procenta. Oba postupující řekli, že je hlavně důležité, aby lidé přišli i za týden ke druhému kolu senátních voleb. Prvního kola se zúčastnilo 33,42 procenta voličů, o hlasy usilovalo sedm kandidátů.
3. 10. 2020|