TÉMA

Angelo Becciu

Poprvé v historii stanul před vatikánským trestním soudem kardinál. Obžalovaný je z finančních deliktů

Ve Vatikánu začal proces s deseti lidmi, kteří jsou obžalováni ze zpronevěry financí, podvodů, vydírání či zneužití úřadu. Je mezi nimi i bývalý prefekt papežského státu Giovanni Angelo Becciu, který je prvním kardinálem, jenž stanul před vatikánským trestním soudem a nejvýše postaveným úředníkem Svatého stolce obžalovaným z finančních trestných činů. Obvinění odmítá.
27. 7. 2021Aktualizováno27. 7. 2021, 19:58|

Vatikán obžaloval z finančních podvodů deset lidí. Mezi nimi i kardinála Becciua

Před vatikánským soudem stane koncem měsíce desítka lidí, včetně kardinála Angela Becciua. Obžalováni jsou ze zpronevěry vatikánských financí, praní špinavých peněz, podvodů, vydírání či zneužití úřadu. Církev kvůli nim měla přijít až o 350 milionů eur. Kauza vyšetřovaná od roku 2019 se týká mimo jiné nákupu luxusní nemovitosti v Londýně. Proces začne 27. července, informovala agentura ANSA.
3. 7. 2021Aktualizováno3. 7. 2021, 22:20|

Ve Vatikánu rezignoval kardinál Becciu. Zapletl se do skandálu s luxusními nemovitostmi, tvrdí AP

Ve Vatikánu ve čtvrtek rezignoval na svou funkci vlivný italský kardinál Angelo Becciu, prefekt Kongregace pro blahořečení a svatořečení. Podle agentury AP je jeho odchod spojen se skandálem kolem kontroverzního nákupu luxusních nemovitostí v Londýně za peníze církevního státu. Vatikán rezignaci nekomentoval.
24. 9. 2020|