TÉMA

Celostátní uzávěra

Pandemie ve světě: V Rakousku pokračuje uzávěra pro neočkované, V USA zemřelo s covidem 800 tisíc lidí

V Rakousku skončila celostátní uzávěra, která v zemi kvůli kritické epidemické situaci platila od 22. listopadu. Pro ty, kteří se nenechali proti covidu-19 naočkovat, přísná omezení platí dál. Počet úmrtí souvisejících s koronavirem se v USA vyšplhal na 800 tisíc, informovala agentura Reuters na základě svých výpočtů. Izrael zvažuje podání čtvrté dávky vakcíny. Britský premiér Boris Johnson chce kvůli omikronu urychlit očkování posilující dávkou.
12. 12. 2021Aktualizováno12. 12. 2021, 22:24|

Školky zůstanou otevřené, na první stupeň základních škol budou možná chodit jen děti zdravotníků

Mateřské školy zůstanou otevřené i ve středu, kdy začnou platit nová opatření proti šíření koronaviru, která připravila vláda. Hrozí ale přechod prvního stupně základních škol na distanční výuku. Po jednání tripartity to řekli prezident Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák a předseda odborů Josef Středula, kterým zástupci vlády představili nová připravovaná opatření. Vicepremiérka Alena Schillerová (za ANO) i resort školství však daly najevo, že by zřejmě po uzavření škol zůstalo v provozu několik tříd, kam by chodily děti zdravotníků. Přesnou podobu opatření kabinet schvaluje na schůzi, která začala v 17 hodin, a představí následně na tiskové konferenci.
12. 10. 2020Aktualizováno12. 10. 2020, 20:07|

Začala omezení pro cesty na Slovensko, Izrael zahajuje celostátní karanténu

Česko v pátek přibylo na seznam rizikových zemí na Slovensku. Cestující až na několik výjimek potřebují negativní výsledek testu na koronavirus, aby se na Slovensku vyhnuli karanténě a následnému testu na infekci. Za nedodržení nařízení hrozí pokuta do 1659 eur (přes 44 tisíc korun). Také několik dalších zemí zavádí zpřísněná opatření, která mají zpomalit šíření koronaviru, v Izraeli začala například celostátní uzávěra. Evropská unie oznámila, že nakoupí 300 milionů dávek vakcíny proti covidu-19.
18. 9. 2020Aktualizováno18. 9. 2020, 15:00|