TÉMA

Lubomír Traub

Podepsáno. Zlínskému kraji bude vládnout ANO s Piráty, ODS a ČSSD. Hejtmanem bude Holiš

Zástupci ANO, Pirátů, ODS a ČSSD podepsali v pátek ve Zlínském kraji koaliční smlouvu. Novým zlínským hejtmanem bude Radim Holiš, krajský volební lídr ANO a starosta Rožnova pod Radhoštěm na Vsetínsku. Koalice bude mít v krajském zastupitelstvu 24 z celkových 45 mandátů. V radě obsadí ANO tři křesla, další tři budou mít Piráti, dvě ODS a jedno ČSSD. Počet náměstků podle Holiše vzroste z dosavadních tří na pět.
16. 10. 2020|

Volební lídři ve Zlínském kraji podporují digitalizaci ve školství i tradiční obory

Velkou nejistotu za poslední půlrok zažili žáci, rodiče i učitelé. Pandemie nového koronaviru výrazně zkomplikovala školní rok. Distanční výuka, digitalizace, moderní technologie, ale také podpora pro tradiční i nové obory – těmto tématům se věnovali volební lídři ve Zlínském kraji v předvolební debatě, která se zaměřila na školství.
17. 9. 2020|

Zlínské zdravotnictví trápí nedostatek lékařů. V debatě lídrů zněla kritika chystané nemocnice

Zlínský kraj je připraven na druhou vlnu pandemie koronaviru, shodli se lídři kandidátek v předvolební debatě ČT. Za problém ale pro krajské zdravotnictví považují nedostatek personálu – někteří mluví o čistce v řadách lékařů a odchodu těch nejzkušenějších. Odlišně kandidáti vidí také připravovanou stavbu nové nemocnice – podle některých kraj nemá dost peněz, podle jiných se stavba vyplatí víc než rekonstrukce stávající nemocnice.
17. 9. 2020|