TÉMA

Turkish Airlines

Pasažérka letu simulovala porod, při nouzovém přistání se 28 lidí pokusilo ilegálně dostat do Španělska

Na barcelonském letišti ve středu ráno nouzově přistálo letadlo tureckých aerolinií kvůli tomu, že jedna z cestujících tvrdila, že rodí. Přistání využila skupina tři desítek lidí z letadla k útěku a pokusila se tak dostat nelegálně do Španělska. Čtrnáct z nich, včetně těhotné, policie zadržela, po zbytku pátrá, informují místní média.
7. 12. 2022|

Rusko vyslalo do Běloruska výsadkáře, dva z nich u hranic s Polskem zemřeli

Polská policie informovala, že se běloruští vojáci u hranice mezi oběma státy ve čtvrtek večer neúspěšně snažili vytlačit do Polska několik desítek migrantů, hlavně žen a dětí. Na běloruské straně u hraničního plotu živoří dle polské pohraniční stráže tři až čtyři tisíce lidí z krizových oblastí. Rusko vyslalo k polským hranicím na cvičení výsadkáře, dva z nich tam zemřeli. Běloruská aerolinka Belavia oznámila, že nebude přepravovat irácké, syrské a jemenské občany z Turecka.
12. 11. 2021Aktualizováno12. 11. 2021, 22:13|

Pravidla pro letenky se mění, mnohé aerolinky umožňují bezplatné změny

Letečtí dopravci upravují pravidla pro nákupy letenek. Cestujícím nově umožňují bezplatně měnit termíny letů na později. V minulosti přitom byly tyto změny často za vysoký poplatek. Bezplatnou úpravu nyní zavedla většina velkých aerolinek, a to včetně českých. Upozornil na to letenkový portál Letuška.cz. Prodej letenek je v současnosti zhruba na pětině loňské poptávky.
11. 9. 2020|