TÉMA

Josef Zíma

V pražské Libni začala demolice známé restaurace Na Vlachovce

V pražské Libni začala demolice známé restaurace Na Vlachovce. Na jejím místě vyroste bytový dům doplněný takzvaným zahradním viladomem s více než třicítkou bytů. Demolici má investor, společnost PHA, povolenou, na povolení stavby nového domu čeká, potvrdili předseda jejího představenstva Ondřej Gattermayer a mluvčí Prahy 8 Martin Šalek. Známá budova Vlachovky je z roku 1928 a o dva roky později přibyl kulturní sál.
20. 2. 2021|

První den registrace seniorů k očkování. Cesty byly přímé a úspěšné i křivolaké a neúspěšné

Naočkovat proti covidu se chtějí i známí herci a zpěváci seniorního věku. Redaktoři České televize byli u registrace Zdeňka Svěráka (84) a mluvili také s Josefem Zímou (88) či Jiřím Suchým (89). Sledovali rovněž cestu za registrací k očkování u mnoha dalších seniorů.
15. 1. 2021|

Recenze: Starci s klarinety stále mladí ladí

Album Kdyby tisíc klarinetů / Starci na chmelu nabízí písně ze dvou českých filmových muzikálů, které ani po téměř šedesáti letech nezestárly a řada z nich se oprávněně stala navždy součástí naší populární hudby.
27. 12. 2020|

Zemřela textařka Jiřina Fikejzová. Psala pro Rottrovou i Neckáře

Ve věku 93 let zemřela textařka Jiřina Fikejzová. Je podepsána pod desítkami populárních songů. Její texty zpívali Marie Rottrová, Eva Pilarová, Waldemar Matuška nebo Karel Gott.
2. 9. 2020|