TÉMA

Dolní Morava

Dolní Morava je turistickým lákadlem, provozovatelé si přesto všímají úbytku návštěvníků

Provozovatelé horských středisek v Česku zaznamenali pokles návštěvníků. Týká se to například Dolní Moravy. Jenže i přesto, že je turistů méně, je jich stále dost. Najdou se i místní, podle kterých jsou některé resorty přeplněné. Tématu se věnoval pořad Sečteno.
25. 7. 2023|

Lávka v Dolní Moravě je zbytečná atrakce, lidi k přírodě nepřiblíží, kritizuje ekolog Vlašín

V horském resortu Dolní Morava na Orlickoústecku se pro turisty otevřel nejdelší visutý most pro pěší na světě Sky Bridge 721. Ve výšce 95 metrů překonává údolí Mlýnského potoka z horského hřebene Slamník na hřeben Chlum. Místostarosta obce Dolní Morava Petr Vrzal doufá, že most do obce přivede více turistů a peněz, ekolog Mojmír Vlašín se naopak obává, že dojde k poškození přírody. Oba byli hosty pořadu Události, komentáře.
14. 5. 2022|

V Dolní Moravě se otevřel nejdelší visutý most pro pěší na světě. Ochránci přírody ho kritizují

Lávka Sky Bridge je dlouhá 721 metrů a spojuje dva horské hřebeny Králického Sněžníku - Slamník a Chlum. Zátěžová zkouška lávky, která je v nadmořské výšce 1110 metrů, skončila v neděli, první turisté mostem projdou v pátek 13. května, vstupenky si musí koupit on-line. Agentura CzechTourism očekává, že unitkátní stavba přiláká do lokality návštěvníky z celého světa. Podle ochránců přírody je projekt problematický, nepříznivě ovlivní ráz krajiny.
9. 5. 2022Aktualizováno9. 5. 2022, 14:28|

Ministerstvo bude řešit přesun do pátého stupně pohotovosti, informoval Blatný

Experti ministerstva zdravotnictví budou řešit, zda resort kvůli zhoršené epidemické situaci navrhne vládě přísnější opatření odpovídající pátému stupni PES. Aktuální situace mu se 76 body ze sta od pátku odpovídá, uvedl ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). Vládní opatření jsou ale nyní na úrovni čtvrtého stupně s výjimkami. Spolu s metodikou započítávání antigenních testů bude podle ministra ke konci roku posouzeno i riziko jednotlivých aktivit. Mohlo by to vést i ke změně tabulek PES.
18. 12. 2020Aktualizováno18. 12. 2020, 19:26|

Pardubický kraj je tranzitním regionem, ve volbách může rozhodovat doprava nebo kauzy krajské nemocnice

Pardubický kraj je především tranzitním regionem, vede přes něj železniční koridor spojující Čechy s Moravou. Palčivým problémem je kamionová doprava, trasování budoucí dálnice D35, ale i investice do krajských silnic. Celou republikou pak otřásly kauzy pardubické nemocnice, kde malý chlapec po operaci mandlí upadl do bdělého kómatu.
4. 9. 2020|