TÉMA

Mnichovo Hradiště

Pobytovým zařízením chybí pečovatelé i zdravotní sestry

V pobytových zařízeních chybí podle Asociace poskytovatelů sociálních služeb kolem tisícovky pracovníků – pečovatelů i zdravotních sester. Největší nouzi o personál mají domovy pro seniory. Kraje do nich přitom investují a staví nové budovy.
20. 9. 2023|

Hradozámecká noc chystá na památkách kostýmy, ohňostroje i buřty

Speciální kostýmované a tematické prohlídky, hudební a divadelní vystoupení či světelné show čekají návštěvníky letošní Hradozámecké noci. Čtrnáctý ročník akce nechá i v sobotu 26. srpna po setmění otevřeno téměř osm desítek památek. Vedle státních hradů, zámků a dalších památek se zapojily i objekty mimo správu Národního památkového ústavu.
26. 8. 2023|

Sněžení komplikovalo dopravu na Liberecku, meteorologové výstrahu zmírnili

Silné sněžení zasáhlo v noci a ráno část Středočeského a Libereckého kraje, problémy byly v okolí Mladé Boleslavi, Mnichova Hradiště, Nymburka, České Lípy či Liberce. Na hlavní silnici 35 z Liberce na Prahu se tvořily kolony kvůli uvázlým kamionům. V Libereckém kraji napadlo od rána až deset centimetrů sněhu. Na Pardubicku a Rychnovsku se ocitly stovky domácností bez proudu.
18. 1. 2023Aktualizováno18. 1. 2023, 16:36|

Mnichovo Hradiště hledá novou firmu, která dostaví lávku přes Jizeru. Původní je v insolvenci

Mnichovo Hradiště si přebere staveniště lávky pro pěší a cyklisty přes Jizeru. Firma Raeder & Falge stavbu nedokončí, na začátku srpna se dostala do insolvence a změnila název na RAF Stavby. Lávka, která měla být hotová do října, spojí Mnichovo Hradiště s obcí Klášter Hradiště nad Jizerou. Město musí stavbu zakonzervovat a najít novou firmu. Původně plánovaných 17,5 milionu korun stačit nebude.
1. 9. 2022|

V Loukově vede přes Jizeru nový most. Desítky let staré provizorium bylo místem častých nehod

Lidem v Loukově na Mladoboleslavsku od pátku slouží nový most přes řeku Jizeru. Práce na něm začaly loni v dubnu a vyžádaly si 70 milionů korun. Řidiči museli po dobu stavby jezdit po objížďce přes Svijany, což jim prodloužilo pravidelné cesty do zaměstnání nebo za příbuznými. Nová stavba nahradila staré mostní provizorium z roku 1985.
21. 5. 2021|

Dopravu v Česku komplikuje ledovka. Staly se desítky nehod

Dopravu ráno v České republice komplikovala ledovka, problémy působila zejména na severu a východě Čech a na Moravě. Policie zaznamenala desítky nehod. Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před mrznoucím deštěm a ledovkou platí od noci do dopoledních hodin.
17. 2. 2021Aktualizováno17. 2. 2021, 14:58|

V noci teploty klesnou i pod minus desítku. Mráz zasáhne hlavně sever Česka

V noci z neděle na pondělí hrozí silný mráz na severovýchodě Čech a na severu Moravy se Slezskem. Teploty mohou při malé oblačnosti klesat až pod minus dvanáct stupňů Celsia, varuje Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Dětem a starším lidem doporučuje omezit délku pobytu venku.
31. 1. 2021|

Hradozámecká noc zavede návštěvníky na detektivku v Opočně i s lampiony na Kunětickou horu

Noční prohlídky, šermířská a taneční vystoupení, hry i videomapping ozvláštňují letos program Hradozámecké noci. Do jedenáctého ročníku akce se zapojilo přes osm desítek památek po celé republice, a to nejen hradů a zámků, ale i klášterů, kostelů, vil nebo paláců. Návštěvníkům se ve večerních a nočních hodinách otevřou poslední srpnovou sobotu.
29. 8. 2020|