TÉMA

HOPB

Zasedají ustavující zastupitelstva. České Budějovice mají poprvé primátorku

Primátorkou Českých Budějovic se stala Dagmar Škodová Parmová z ODS. Tatáž strana získala v osobě Petra Ryšky i primátora Jihlavy, kde radnici povede vítězné hnutí ANO s druhými ODS a lidovci. Nejpozději v pondělí se podle zákona uskutečnila ustavující zasedání nových zastupitelstev tam, kde výsledek komunálních voleb nebyl zpochybněn u soudů.
24. 10. 2022Aktualizováno24. 10. 2022, 20:10|

České Budějovice čekají změny v dopravě. Mají zklidnit situaci v centru

Od příštího týdne začnou v Českých Budějovicích platit velké dopravní změny. Původně chtělo město omezit tranzitní dopravu v historickém jádru už v pátek, firma ale potřebuje tři dny na osazení nových značek. Radnice chce novými omezeními zklidnit dopravu v historické části.
8. 7. 2022|

Americká třída v Plzni je zavřená. Hromadná doprava může jet bez zpoždění, auta však zaplnila vedlejší ulice

V zájmu zrychlení průjezdu městské dopravy je od pondělí pro auta uzavřená část Americké třídy v Plzni. A to i přes nesouhlas policie. Po jedné z nejvytíženějších plzeňských ulic denně jezdilo kolem 13 tisíc aut, mnohá z nich se první den přesunula do vedlejších ulic.
23. 8. 2021|

Nepotřebujeme autobusy čínských turistů. Volební lídři v Jihočeském kraji by propagovali méně známá místa

Dlouhodobě je problémem Jihočeského kraje dopravní dostupnost a infrastruktura. To limituje i turistický ruch, který je jinak v jižních Čechách poměrně čilý. Letos ale kvůli epidemii koronaviru návštěvnost památek zachraňovali turisté z Česka. Na ty by se společně s turisty z Rakouska a Německa zaměřili i kandidáti na hejtmana. Více propagovat chtějí méně známá místa Jihočeského kraje.
21. 9. 2020|

Obliba hazardu po koronavirové přestávce opět roste. Spor o hrací automaty nekončí

Obliba hazardních her roste. Loni Češi prohráli přes 36 miliard korun, to je o pět miliard víc než v roce 2018. Nejvíc peněz lidé nechali v herních automatech. A po útlumu během jarní koronavirové karantény se zájem opět zvyšuje. Některé iniciativy či například část pražských radních chtějí hrací automaty úplně zakázat.
26. 7. 2020|