TÉMA

Obuvnictví

Před sto lety začala prodejní akce „Baťa drtí drahotu“. Vyvolala první nákupní horečku v Československu

Tomáš Baťa vyvolal svojí prodejní akci „Baťa drtí drahotu“ první nákupní horečku v Československu. Od 1. září 1922 snížil cenu svých bot o padesát procent. Riskantní krok, jemuž se ostatní obchodníci zpočátku smáli, zlínskému obuvníkovi vyšel. Firma Baťa díky němu přežila krizové období a stala se jedničkou na trhu, které ostatní obuvnické firmy nedokázaly konkurovat.
1. 9. 2022|

Reprodukční číslo opět roste. Obchody prodávají papírenské zboží, dětské oblečení a obuv

Index protiepidemického systému PES se třetí den drží na 70 bodech ze sta. Opět ale vzrostlo reprodukční číslo, které dosáhlo hodnoty 0,76. I tak je však jedno z nejnižsích v Evropské unii. Od úterý nakoupí Češi v kamenných obchodech znovu papírnické zboží, dětské oblečení a obuv. Vláda na základě četných požadavků občanů rozšířila o tyto položky seznam nezbytného zboží. Prezident republiky Miloš Zeman se nechá očkovat proti koronaviru ve středu v Ústřední vojenské nemocnici v Praze.
19. 1. 2021Aktualizováno19. 1. 2021, 18:09|

30 let zpět: „Mám československé boty,“ říkal Baťa

Rozhovor s Tomášem Baťou o obuvnickém průmyslu v Československu. Hovořil například o tom, jak na tom bylo Československo s technologiemi nebo třeba se vzděláním.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
13. 7. 2020|