TÉMA

Rozkoš

Česká Skalice se marně snaží pronajmout autokemp u Rozkoše. Zvažuje jeho prodej

Pokus o největší obchodní transakci v historii České Skalice na Náchodsku nevyšel. Pronajmout investorovi na 30 let městský kemp u přehrady Rozkoš, jeden z největších v zemi, se radnici ani napodruhé v koncesním řízení nepodařilo. Nikdo se nepřihlásil.
4. 7. 2022|

Z břehů Rozkoše mizí boudy a přístřešky, které si tam lidé postavili bez povolení

Pracovníci Povodí Labe začali bourat a likvidovat desítky přístřešků, bud a improvizovaných chat na březích přehrady Rozkoš na Náchodsku. V uplynulých letech je tam lidé budovali bez povolení nebo jde v několika případech o pozůstatky někdejších odborářských rekreačních objektů. Jsou navíc v zátopovém pásmu. Většina má zmizet ještě do konce roku.
8. 12. 2021|

Horská služba letos v létě řeší až dvacet případů denně, úrazů přibylo hlavně v Jeseníkách

Horští záchranáři v létě zasahovali téměř u 1900 případů, což je přibližně o čtyři stovky více než loni. ČT to řekl náčelník Horské služby České republiky René Mašín. Nejhorší je podle něj situace v Jeseníkách, lidé tam často přeceňují své síly na nových terénních cyklostezkách. Oproti minulým letům také přibylo zásahů u lidí, kteří se zranili při jízdě na koloběžce. Vodní záchranáři mají naopak klidnější sezonu, ke zraněným během léta vyjížděli ve více než 550 případech.
26. 8. 2021|

Ukradené motory se vodním záchranářům vrátily, zloděj nenalezen. Pojišťovna chce proto zpět peníze za nové

Vodní záchranáři z Rozkoše musí vrátit pojišťovně peníze, které dostali na nákup nových lodních motorů místo dvou, které jim někdo ukradl. Situace se zkomplikovala, když policie ukradené motory našla. Nevypátrala však pachatele, a proto z krádeže nikoho neobvinila. Z pohledu pojišťovny se tedy žádná krádež nestala.
11. 7. 2020|