TÉMA

Nemocnice Na Pleši

Nemocnice Na Pleši zaplatí 15 milionů korun za fiktivní hospitalizace, soud souhlasil s dohodou o vině a trestu

Krajský soud v Praze uznal Nemocnici Na Pleši v Nové Vsi pod Pleší na Příbramsku vinnou z podvodného vykazování péče. Souhlasil s patnáctimilionovým trestem, na kterém se nemocnice dohodla se státním zastupitelstvím. Způsobenou škodu přes 19 milionů korun zařízení již zdravotním pojišťovnám uhradilo. Soud schválil dohodu o vině a trestu mezi státním zastupitelstvím a nemocnicí, obě strany se vzdaly práva na odvolání.
25. 9. 2023|

Nemocnice obviněná z podvodného vykazování zdravotní péče se dohodla na peněžitém trestu 15 milionů korun

Nemocnice Na Pleši v Nové Vsi pod Pleší na Příbramsku se se státním zastupitelstvím dohodla na patnáctimilionovém peněžitém trestu. Vyplývá to z vyjádření Jiřího Wažika, mluvčího Krajského soudu v Praze, pro Českou televizi. Dohodu o vině a trestu ještě bude schvalovat soud. Obvinění z podvodu kvůli vykazování fiktivní zdravotní péče čelí kromě nemocnice bezmála šedesát lidí. Jde hlavně o lékaře, zdravotní sestry a některé pacienty.
8. 9. 2023|

A přece se léčí. Nemocnice Na Pleši nepřerušila chod ani po hromadném policejním obvinění

Nemocnice Na Pleši v Nové Vsi pod Pleší, ve které kriminalisté z podílu na podvodu obvinili bezmála šedesát lidí z řad zdravotnického personálu i pacientů, dál pokračuje v běžném provozu. Na zařízení se zaměřili kriminalisté kvůli podezření, že od pojišťoven inkasovalo peníze za neprovedené úkony. Podle vlastního forenzního auditu nemocnice se žádný trestný čin nestal.
5. 7. 2020|