TÉMA

Privilegia

Goblin mode či „tiché odcházení“. Slova roku znamenají změny v práci, Česka se ale tolik netýkají

Goblin mode, gaslighting nebo permakrize jsou slovy minulého roku podle známých slovníků. Mají definovat osobní i politickou krizi současného světa, často s akcentem na měnící se návyky v pracovním životě. ČT24 oslovila experty na trendy i pracovní trh, aby okomentovali, zda se kultura práce skutečně tak dramaticky mění a co vůbec výběr některých slov vypovídá o současné společnosti. Opravdu dneska už nikdo nechce pracovat, jak řekla loni profesionální celebrita Kim Kardashianová?
1. 2. 2023|

30 let zpět: Jakým privilegiím se těší ministři federální vlády?

Dopřávali si představitelé první polistopadové vlády stejně jako jejich komunističtí předchůdci mimořádných požitků, jak se o tom v červnu 1990 psalo ve zprávě ČTK a následně v dalších novinových článcích? Jak se stravuje ministr Dienstbier, kde v Praze přebývá místopředseda vlády Čarnogurský a jakou zdravotní péči požívá ministr Klaus?Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
26. 6. 2020|

30 let zpět: Stát se musí budovat zezdola

Předseda české vlády Petr Pithart promluvil o chystané změně ústavního zákona, která povede ke zrušení národních výborů a umožní komunální volby do zastupitelstev měst a obcí. Vyjádřil se také k nařčení z toho, že představitelé polistopadového režimu požívají stejně nepřiměřených výhod, jaké si dopřávala vláda předlistopadová totalitní.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
24. 6. 2020|